Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Δύσκολη» η κατάσταση στα μέτωπα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε, στο βιντεοσκοπημένο, καθημερινό διάγγελμά του, ότι η κατάσταση στα μέτωπα καθίσταται δυσκολότερη και ότι η Ρωσία ρίχνει ολοένα και περισσότερους στρατιώτες στη μάχη.

by Times Newsroom

Σήμερα, μία ημέρα αφότου πολλές δυτικές χώρες υποσχέθηκαν να εφοδιάσουν την Ουκρανία με οπλικά συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτά που διαθέτει μέχρι τώρα, η χώρα έγινε και πάλι στόχος ρωσικών βομβαρδισμών. Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις λένε ότι απέκρουσαν μια επίθεση στην Μπαχμούτ, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι Ρώσοι εδώ και μήνες.

«Ο εχθρός ανασυντάσσεται σε ορισμένες ζώνες. Επικεντρώνει τις προσπάθειές του κυρίως στο Κουπιάνσκ, το Λιμάν, την Μπαχμούτ, την Αβντίιβκα και τη Νοβοπαβλίφκα», στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι έπληξαν το Κραματόρσκ ενώ το πρωί στο στόχαστρο του ρωσικού πυροβολικού μπήκε η Αβντίιβκα.

Το τελευταίο 24ωρο, μόνο στην επαρχία της Ζαπορίζια, οβίδες έπληξαν πολιτικές υποδομές σε 26 κοινότητες, σύμφωνα πάντα με τις ουκρανικές αρχές.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και στη Χερσώνα, τη μεγάλη πόλη της νότιας Ουκρανίας που την κατέλαβαν οι Ρώσοι στην αρχή του πολέμου αλλά στη συνέχεια την εγκατέλειψαν.

Στην Μπαχμούτ, οι Ουκρανοί διαβεβαιώνουν ότι απώθησαν «μια επίθεση των εισβολέων» και τους εκδίωξαν από τα προάστια.

«Αυτήν την εβδομάδα οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις επικέντρωσαν όλες τις προσπάθειές τους στην περικύκλωση της Μπαχμούτ και εξαπέλυσαν μια σφοδρή επίθεση στον τομέα του Λιμάν. Αλλά χάρη στην αντίσταση των στρατιωτών μας, απέτυχαν» είπε η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή