Politico: Ανατόλι Αντόνοφ, ο Ρώσος πρέσβης είναι ο πιο μοναχικός άνθρωπος στην Ουάσιγκτον

Politico: Ανατόλι Αντόνοφ, ο Ρώσος πρέσβης είναι ο πιο μοναχικός άνθρωπος στην Ουάσιγκτον

by Times Newsroom

Ο Ανατόλι Αντόνοφ είναι ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ και αυτή την στιγμή πρέπει να νιώθει ο πιο μοναχικός άνθρωπος στο κόσμο, καθώς δεν έχει επικοινωνία ούτε με την Ουάσιγκτον, ούτε και με την Μόσχα, αναφέρει το Politico σε νέο άρθρο του.

Ο ίδιος μίλησε στο politico.com και το άρθρο με τίτλο «Ο μοναχικός Αντόνοφ: Ο Ρώσος πρέσβης είναι ο λιγότερο δημοφιλής άνθρωπος της Ουάσιγκτον», αναφέρει πως ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει με Αμερικανούς αξιωματούχους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ φέρεται να έχει πέσει στη δυσμένεια του Πούτιν, και πάλι λόγω της ρωσικής εισβολής.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει πως «από τότε που εξελέγη ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και κυρίως όταν ξεκίνησε ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία, τον αποφεύγουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Ο ίδιος όμως προσθέτει ότι, από το 2017 που βρίσκεται στις ΗΠΑ, δεν έχει μιλήσει στο τηλέφωνο ούτε μία φορά και με τον Ρώσο πρόεδρο».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε που έφυγα για την Ουάσιγκτον, δεν έχω τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά ο Αντόνοφ στο Politico και σύμφωνα με το δημοσίευμα προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, αναφέροντας το εξής: «(σ.σ. Να μιλήσουμε) για να δώσω την ευκαιρία στο FBI να ακούσει όλα όσα θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πούτιν;».

«Πόρτα» από την Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με το Politico, o Αντόνοφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχει συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου ή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπήρξαν Αμερικανοί βουλευτές που αρνήθηκαν να τον συναντήσουν μετά την εκλογή του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και δεν ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε στο Politico, οι διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν έχουν «διακοπεί» εντελώς και ότι η ρωσική πρεσβεία εξακολουθεί να έχει «τεχνικές» ή κατώτερου επιπέδου επαφές με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Παρόλα αυτά, δήλωσε «ειλικρινά, είμαι απομονωμένος», σχετικά με την στάση που τηρούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ για τις σχέσεις με την Μόσχα, είπε πως «είχα αρκετές συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους στο Κρεμλίνο, σε διάφορες υπηρεσίες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή