Politico για Εύα Καϊλή: Το λόμπι των κρυπτονομισμάτων έχασε την τσιρλίντερ του

«Είχε απομονωθεί από την αριστερά γι’ αυτόν τον λόγο»

by Times Newsroom

Το Politico σε νέο άρθρο που δημοσίευσε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή που εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ, τη χαρακτήρισε ως «τσιρλίντερ του λόμπι των κρυπτονομισμάτων».

«Ηταν η τσιρλίντερ, αλλά είχε απομονωθεί από την αριστερά γι’ αυτόν τον λόγο» είπε ο Ολλανδός σοσιαλιστής Πολ Τανγκ. «Η επόμενη τσιρλίντερ, θα πρέπει να είναι εντελώς καθαρή, αν έχουμε πάρει το μάθημά μας» είπε στη συνέχεια, σύμφωνα με το politico.eu.

Μάλιστα, εκτιμάται πως οι εταιρείες που αναπτύσσουν την τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα, θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πτώση της Καϊλή, καθώς αυτή την περίοδο συνέτασσε μια σχετική έκθεση που θα κατέθετε στο Κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.

Παρόλα αυτά, μέλη του λόμπι των κρυπτονομισμάτων, μιλώντας στο POLITICO επαίνεσαν την Καϊλή για την προσφορά της, σημειώνοντας ωστόσο πως το σκάνδαλο με το Κατάρ, επισκιάζει τα όσα έχει κάνει.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων περνά κρίση καθώς πριν ένα μήνα περίπου στην Ουάσιγκτον συνελήφθη ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, της πτωχευμένης FTX, ο οποίος φέρεται να χρωστά σε πελάτες του πάνω από 1 δις.

Ωστόσο, τόσο η δική του περίπτωση και αυτή αυτή στις Βρυξέλλες, ανοίγουν τον δρόμο σε νομικούς ώστε να δημιουργηθούν πιο αυστηρά πλαίσια γύρω από το κρυπτονόμισμα.

Όσον αφορά την «διάδοχη» κατάσταση στις Βρυξέλλες, το δημοσίευμα αναφέρει πως με την απουσία της Καϊλή, τρία άτομα έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Γερμανός Στεφάν Μπέργκερ, ο Τσέχος Οντρεϊ Κόβαρικ και η Λίντια Περέιρα από την Πορτογαλία. Οι πρώτοι δύο ήταν μέλη της ομάδας που διαπραγματευόταν με την ΕΕ για να στηρίξει το κρυπτονόμισμα.

«Υπάρχουν μέλη στο Κοινοβούλιο που μπορούν να είναι ενεργά στην ψηφιακή χρηματοδότηση και την κρυπτογράφηση. Δε νομίζω πως ήρθε το τέλος της καλής συνεργασίας μεταξύ της βιομηχανίας και της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο Κόβαρικ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com