Politico: Σύγκρουση Γερμανίας και Τουρκίας

Ο έξαλλος Τούρκος ΥΠΕΞ μόλις άκουσε τις θέσεις του Βερολίνου

by Times Newsroom

Άρθρο του Politico σχολιάζει τη νέα στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία και τη σύγκρουση που υπήρξε στη συνάντηση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το Politico αναφέρει πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ήταν ήδη έξαλλος με τα σχόλια που έκανε η Μπέρμποκ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, επισημαίνοντας τη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας ότι «τα ελληνικά νησιά Λέσβος, Χίος, Ρόδος και πολλά άλλα είναι ελληνικά εδάφη και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητήσει».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο Τσαβούσογλου «νοστάλγησε» την Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας: «Όταν η Μέρκελ ήταν εκεί, η θέση της Γερμανίας ήταν ισορροπημένη, θα μπορούσε να μεσολαβήσει».

«Τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, δεν πρέπει να αποτελούν εργαλείο πρόκλησης και προπαγάνδας ειδικά από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά» είπε επίσης ο Τσαβούσογλου.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή