Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Ο Ντράγκι θέλει να παραιτηθεί, ο Ματαρέλα λέει «όχι»

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

by Times Newsroom

Σε αναβρασμό βρίσκεται η πολιτική ζωή στην Ιταλία, καθώς ο Μάριο Ντράγκι θέλει να παραιτηθεί από πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, να διαφωνεί έντονα μαζί του και να ζητάει να παραμείνει στην εξουσία για λίγους ακόμα μήνες.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για μία ώρα, με τον Ιταλό πρόεδρο να επιθυμεί ο Ντράγκι να παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος αυτής της νομοθετικής περιόδου, την ερχόμενη άνοιξη.

Στο μεταξύ, ο Τζουζέπε Κόντε, πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (οι γερουσιαστές του οποίου δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση), πριν από λίγο δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ με την δημιουργία νέας εγκατάστασης για την αποτέφρωση των απορριμμάτων στην περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας».

Αναμένεται να εξακριβωθεί αν ο Ιταλός πρόεδρος θα πείσει, τελικά, τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην θέση του, έπειτα από νέα ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com