«Πολιτική ουδετερότητα» εξήγγειλε ο Μασκ για το Twitter

Σύμφωνα με τον Μασκ το Twitter θα «είναι πολιτικά ουδέτερο και θα δημοσιεύονται όλες οι αναρτήσεις που κινούνται στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας για τον δημόσιο λόγο».

by Times Newsroom

Την ώρα που η Γουόλ Στριτ έκανε γνωστό ότι ο Ελον Μασκ πούλησε ένα μερίδιο των μετοχών του στην Tesla της τάξης των τεσσάρων δισ. δολαρίων o Αμερικανός μεγιστάνας εξήγησε την πολιτική που θα έχει το Twitter όταν περάσει στον έλεγχο του.

Αρχικά ο Μασκ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει τουλάχιστον όχι άμεσα σε άλλη πώληση μετοχών της Tesla η τιμή των μετοχών της οποίας έκανε μεγάλη βουτιά μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter από τον επιχειρηματία. Δεν εξήγησε πάντως τον λόγο που προχώρησε στην πώληση αν και όλοι θεωρούν δεδομένο ότι σχετίζεται με την εξαγορά της πλατφόρμας.

Ο Μασκ προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter στο οποίο περιέγραψε τις θέσεις του όσον αφορά την πολιτική κατεύθυνση που θα έχει η πλατφόρμα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς της από τον ίδιο. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες ή ίσως και μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Μασκ το Twitter θα «είναι πολιτικά ουδέτερο και θα δημοσιεύονται όλες οι αναρτήσεις που κινούνται στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας για τον δημόσιο λόγο». Όπως λέει ο Μασκ «αυτή είναι μια απόφαση που θα δυσαρεστήσει ισότιμα τόσο τις ακραίες φωνές της δεξιάς όσο και τις ακραίες φωνές της αριστεράς αλλά θέλω να προωθήσω τον ελεύθερο λόγο στο Twitter και είμαι εναντίον των απαγορεύσεων που πάνε πέρα από τα όσα προστάζει η νομοθεσία. Για να αποκτήσει δημόσια αξιοπιστία το Twitter πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο».

Να σημειωθεί πάντως ότι αμέσως μετά την ανακοίνωσης της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Μασκ παρατηρείται ένα ενδιαφέρον φαινόμενο με μαζική αποχώρηση χρηστών που ήταν ακόλουθοι σε επώνυμους χρήστες που ανήκουν στο δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ ή γενικότερα αριστερόστροφων πεποιθήσεων και μαζική είσοδο χρηστών που γίνονται ακόλουθοι πολιτικών του συντηρητικού χώρου τόσο των ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com