Πολωνία: Εκκενώθηκε το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά την απειλή για τοποθέτηση βόμβας

by Times Newsroom 1

Τα κτήρια πολλών κρατικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους αυτό του Ανώτατου Δικαστηρίου, εκκενώθηκαν στην Πολωνία μετά τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σήμερα, ημέρα κατά την οποία το Δικαστήριο θα ανακοίνωνε οδηγίες για τη διαχείριση των προσφυγών πολιτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα.

Το γραφείο Τύπου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανακοίνωσε στο Twitter ότι η έδρα του αλλά και κάποια γραφεία του σε όλη τη χώρα εκκενώθηκαν έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας. Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι εκκενώθηκε και το κτήριο του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου.

“Μετά τις πληροφορίες που λάβαμε μέσω μέιλ ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Πρώτος Πρόεδρος ζήτησε την εκκένωσή του”, ανέφερε στο Twitter.

Η σημερινή συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν πολυαναμενόμενη, μετά την αναβολή της δύο φορές, καθώς θα ανακοίνωνε οδηγίες για την αντιμετώπιση από τα δικαστήρια βασικών ζητημάτων που αφορούν υποθέσεις στεγαστικών δανείων σε ελβετικά φράγκα, όπως για παράδειγμα αν οι τράπεζες μπορούν να επιβάλουν τόκους σε ένα δάνειο όροι του οποίου έχουν κριθεί καταχρηστικοί ή αν μπορούν να ζητούν την αποπληρωμή του δανείου.

Το Δικαστήριο ανέφερε στο Twitter ότι οι έλεγχοι ασφαλείας θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τις 13:30 ώρα Ελλάδας.

Χιλιάδες Πολωνοί έλαβαν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο πριν από περισσότερο από μία δεκαετία επιθυμώντας να εκμεταλλευθούν τα χαμηλά επιτόκια, όμως οι δόσεις των δανείων τους αυξήθηκαν κατά πολύ όταν κατέρρευσε η ισοτιμία του ζλότι. Πολλοί αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον των τραπεζών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή