Πόλος έλξης το περίπτερο του ΚΘΒΕ στην 86η ΔΕΘ

by Times Newsroom

Οι θεατρικές δράσεις και η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζονται στο περίπτερο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στους χώρους της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των επισκεπτών.

Στα εγκαίνια του που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (11/9/22) οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τις νέες παραγωγές που θα παρουσιαστούν τη χειμερινή σεζόν 2022 – 2023 και περιηγήθηκαν στην έκθεση με τίτλο «διαδρομή στα παρασκήνια» την οποία επιμελήθηκε ο visual art director Mike RafailΕικόνες από τα παρασκήνια και από τις πρόβες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, προσφέρουν μια γεύση από το backstage μιας θεατρικής παράστασης, χωρίς κοστούμια, χωρίς μακιγιάζ αλλά με έντονο άρωμα από τον γοητευτικό κόσμο της προετοιμασίας των ηθοποιών.

Ιδιαίτερη στιγμή των εγκαινίων ήταν οι δυο δράσεις που οργάνωσε για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ΚΘΒΕ. Η αντιπολεμική δράση «Γκερνίκα» αφενός και το «Ηθοποιόφωνο» – μια ζωντανή παρουσίαση από ηθοποιούς του Κρατικού θεάτρου των παραγωγών της νέας περιόδου – αφετέρου.

Το κοινό που επισκέπτεται το περίπτερο του ΚΘΒΕ έχει την ευκαιρία να ξανά- συστηθεί με έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς των Βαλκανίων και να γνωρίσει τη νέα του ταυτότητα την οποία χαρακτηρίζει το τρίπτυχο: ανανέωση- συμπερίληψη- εκσυγχρονισμός.

Το σχεδιασμό του περιπτέρου «υπογράφει» η σκηνογράφος Δανάη Πανά.

Συντελεστές δράσης: «Ηθοποιόφωνο»

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός
Επιμέλεια Κειμένων: Μάρα Τσικάρα
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γκρέζιος, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιώργος Κολοβός, Στέφανος Πίττας, Εύα Σοφρωνίδου

Συντελεστές δράσης: «Γκερνίκα»

Χορογραφία: Κώστας Γεράρδος
Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Δέσποινα Δρετάκη, Χρήστος Γκρόζος, Νικόλαος Μανωλάς, Αναστασία Μοναστηρίδου και Δέσποινα Ντικούλη.
Συμμετέχουν τα μέλη της ομάδας Vis Motrix: Μιχαήλ Νικολάου, Δέσποινα Κέη, Ιωάννα Μήτσικα και Κωνσταντίνος Γεράρδος.

Πληροφορίες

Περίπτερο ΚΘΒΕ στη 86η ΔΕΘ: Χώρος Ιδιαίτερης Προβολής- Stand: 01 (δίπλα στην πύλη Συντριβανίου)
Διάρκεια Περιπτέρου: 10/09/22 – 18/09/22
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 10/9 & 17/09: 10:00-22:00 Kυριακή 11/9 & 18/09: 10:00-22:00 Καθημερινές: 16:00-22:00

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μαζί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέρη Πελτέκη, τον Πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη, τον Πρόεδρο του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Νίκο Αβδελλά, τον Υπεύθυνο Τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ. Χρήστο Σούλη, την Υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ν. Δ. Τάνια Κιουμουρτζίδου και το μέλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Ιφιγένεια Βλαχογιάννη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com