ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ η ακρίβεια σε ενέργεια & ζωοτροφές

Τον Σεπ 2012 ανεύθυνοι εκλεγμένοι πολιτικοί και ανήθικοι δημόσιοι υπάλληλοι «εκτέλεσαν» την κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα με νομιμοφανείς διαδικασίες.

Είδαμε όλοι στην τηλεόραση, την Κυριακή, 6/2/2022, στις 20.41, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού SKAI μέρος της συνέντευξης που έδωσε η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, 6932094231, Μενίδι Αττικής για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, φιλοξένησε την δημοσιογράφο κα Μαρία Βούσουλα στις κτηριακές εγκαταστάσεις του οικογενειακού στάβλου στο Μενίδι Αττικής (θέση στο google maps: Βουστάσιο Κοντογιάννη). Η κα Μάγδα Κοντογιάννη είναι τέταρτης γενιάς κτηνοτρόφος και λειτουργούν τον στάβλο με τον αδελφό της με νόμιμες αδειοδοτήσεις από το 1966, στο ίδιο μέρος του Μενιδιού.

Κοιτώντας πίσω στο 2012 (Ν4056) παρατηρούμε περίεργες γραφειοκρατικές διαδικασίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνοτροφίας Ανατολικής Αττικής οι οποίες εκτέλεσαν τον Σεπ 2012, προηγούμενες αποφάσεις από τον νόμο 4056/12-3-2012, παρά το ότι ο νόμος 4056 με διάφορες τροποποιήσεις δίνει περιθώρια εφαρμογής του μέχρι το 2023, αναγράφοντας ξεκάθαρα ότι «… μέχρι 31/12/2022. Έως την ημερομηνία αυτή αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν αλλά δεν εκτελέστηκαν και διατάσσουν τη διακοπή λειτουργίας, την αποβολή, την κατεδάφιση ή την επιβολή προστίμου. Οι διοικητικές πράξεις του προηγούμενου εδαφίου ανακαλούνται οριστικά εφόσον εκδοθεί η άδεια διατήρησης της παρ. 2».

Τον Σεπ 2012 ανεύθυνοι εκλεγμένοι πολιτικοί και ανήθικοι δημόσιοι υπάλληλοι «εκτέλεσαν» την κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα με νομιμοφανείς διαδικασίες. Τέτοιας μορφής περιστατικά υποτίμησης του πρωτογενούς τομέα και σκληρού bylling κτηνοτρόφων διατηρούν μια συνεχή ένταση, που απλά περιμένει μια αφορμή για να εκραγεί, όπως είναι η περίπτωση και των τωρινών κινητοποιήσεων.

Στην βάση «κυνήγημα» των κτηνοτρόφων, όπως η παραπάνω περίπτωση, και στην κορυφή συστηματική απαξίωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των κτηνοτρόφων της περιαστικής κτηνοτροφίας, με παντελή έλλειψη διαβούλευσης από μια αυταρχική αλαζονική πολιτική ηγεσία, τροφοδοτούν την ένταση.

Συζητώντας με την κα Μάγδα Κοντογιάννη, γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στον ΣΚΑΙ, την 6/2/2022, στις 20.41, ομαδοποιήσαμε τα θέματα της περιαστικής κτηνοτροφίας στα: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ & το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2040 και στα ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, όπως το ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, την ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & τον ΕΛΓΑ.

Χωρίς τον πιεστικό τηλεοπτικό χρόνο τα θέματα που προσεγγίσθηκαν είναι:

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

  • ΣΕΒΑΣΜΟΣ της κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας, σεβασμός του τρόπου ζωής των κτηνοτρόφων και σεβασμός του επαγγελματία αγρότη, που είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του περιβάλλοντος (φυσικού, κοινωνικού, πολιτιστικού κλπ)

Τήρηση Χρήσεων γης για παραγωγή επαρκούς τροφής για τους κατοίκους της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων είναι και τα Βοσκοτόπια

Κτηνοτροφικά Πάρκα κοντά στις αστικές τσιμεντουπόλεις μόνο για ακραίες καταστάσεις που οι νεοέποικοι επεκτάθηκαν παντού …

  • Δημιουργία Τοπικών Αγορών Αγροτών (νόμος 4235/2014) που θα δώσουν διέξοδο στους κτηνοτρόφους προς τους καταναλωτές και θα τους «απεξαρτήσουν» από τις εμπορικές Τράπεζες

  • Άδειες κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας-στάβλων, Μέχρι σήμερα το 90% είναι χωρίς άδειες καθιστώντας τους κτηνοτρόφους «ομήρους» …

Υποστήριξη Τοπικών Εφοδιαστικών Αλυσίδων και Τοπικής Αγροδιατροφικής Ασφάλειας, όπως επιταχύνθηκαν μετά τον covid-19

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, και one stop shop

Στοιχειώδης Αγροτική επαγγελματική κατάρτιση με σχολεία μαθητείας όπου οι κτηνοτρόφοι θα διευθύνουν την κατεύθυνσή τους

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2040

Διαμόρφωση μετά από διαβουλεύσεις ενός Νέου Αγροτικού Συμφώνου 2040 ανάμεσα στους αγρότες παραγωγούς και τους αστούς καταναλωτές.

  • Στο ΟΡΑΜΑ 2040 για την Ύπαιθρο της Αττικής ήδη έχουν παρουσιασθεί (14/4/2021): το Σπίτι του Αγρότη, τα Επισκέψιμα Αγροκτήματα, τα City Farm μέσα στον οικοδομικό ιστό, τα πειραματικά αγροκτήματα, οι θερμοκοιτίδες κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας, η διαχείριση των αστικών υδάτων, η αξιοποίηση της βιομάζας των λυμάτων, τα υπολείμματα τροφίμων για παραγωγή ζωοτροφώνκαι, προώθηση της συλλογικής και συνεταιριστικής δράσης και κέντρα διάχυσης αγροτικής έρευνας,

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, πιστεύει ότι απαιτείται η συγκρότηση ενός think tank, που θα υποστηρίζει τις επιλογές και θα τεκμηριώνει τα σενάρια για την περιαστική κτηνοτροφία το ταχύτερο δυνατόν.

ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ-ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για παραγωγή τροφής

  • Αγροτική ηλεκτρική ενέργεια για παραγωγή τροφής

Ενίσχυση για ζωοτροφές Το ΦΠΑ δεν βοηθά, διότι το ΦΠΑ δεν είναι δαπάνη.

ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ-ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • Για τη νέα ΚΓΠ πάρθηκαν αποφάσεις χωρίς την συμμετοχή της περιαστικής κτηνοτροφίας. Η κα Μάγδα Κοντογιάννη το δήλωσε παντού, μέχρι και στον Επίτροπο Γεωργίας, ότι ΔΕΝ μετείχαν πουθενά.

  • Οι επιδοτήσεις πρέπει να πάνε ετησίως ΜΟΝΟ σε αυτούς που παράγουν κάθε χρόνο.

 ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ-ΕΛΓΑ

  • Να εκσυγχρονιστεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ

  • Να μετέχουν στην στήριξη των αποζημιώσεων (εισφέρουν) και αυτοί που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή (αστοί)

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, 6932094231, επεσήμανε ότι συνήθως τέτοια περίοδο οι αγρότες κάνουν «ταμείο», αφού έχουν εισπράξει και τις επιδοτήσεις της ΚΓΠ, και τότε συνήθως διαπιστώνουν ότι το ταμείο είναι «μείον» … Αυτό συμβαίνει με τις ετήσιες μεγάλες καλλιέργειες των μεγάλων πεδινών καλλιεργητών. Οι κτηνοτρόφοι (προβατοτρόφοι) τέτοια περίοδο βρίσκονται εν μέσω γεννήσεων και αρμεγμάτων με ένταση καθημερινών εργασιών και δεν μπορούν να λείψουν από τους στάβλους (εκτός ίσως οι μεγαλο-βοσκοί). Οι ελαιοκαλλιεργητές έχουν πολλές δουλειές ακόμα και οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών τρέχουν στο μάζεμα. Έτσι το βάρος των κινητοποιήσεων αυτήν την περίοδο το έχουν αναλάβει κυρίως οι αγρότες των μεγάλων καλλιεργειών.

Τελικά από τον «πονοκέφαλο» των αυξήσεων σε πετρέλαιο και ζωοτροφές που ήταν ο τίτλος του κ Ν. Στραβελάκη στο Δελτίο Ειδήσεων του SKAI TV τα θέματα είναι πολύ πιο σοβαρά για όσους μπορούν να δουν σοβαρά και να εκπροσωπήσουν υπεύθυνα.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής έχει καθιερώσει τις τακτικές δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις κάθε Τετάρτη, 21.00. Το θέμα της Τετάρτης, 9 Φεβ 2022, στις 21.00 είναι «χρηματοδοτικά μέσα για την κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα».

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα-AgroBus

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή