Πορτογαλία: Σύσταση για εμβολιασμό όλων των εφήβων άνω των 12 ετών

by Times Newsroom 1

Οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας συνέστησαν χθες τον «γενικό» εμβολιασμό κατά της covid-19 όλων των παιδιών και των εφήβων άνω των 12 ετών, κάτι που επιθυμούσε η κυβέρνηση της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η Γενική Διεύθυνση Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό όλων των εφήβων 12 με 15 ετών», ανέφερε η υπεύθυνη της υπηρεσίας Γκράσα Φρέιτας, επισημαίνοντας ότι η εμβολιαστική εκστρατεία θα πρέπει να ξεκινήσει από τους εφήβους άνω των 16 ετών και όσα παιδιά 12 με 15 ετών πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να εμβολιάσει κατά της covid-19 τους εφήβους 12 με 17 ετών προκειμένου η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει «χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διακοπής», όμως είχε προσθέσει ότι αναμένει «την τελική απόφαση» των υγειονομικών αρχών.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πέτυχε τον στόχο της να έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 στο 70% του πληθυσμού της, που ανέρχεται περίπου σε 10 εκατομμύρια.

Μεταξύ των ατόμων άνω των 16 ετών το 82% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 75% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πορτογαλικό υπουργείο Υγείας.

Πηγη: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή