«Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών;»

by Times Newsroom 1

Kοινή ανακοίνωση των Τομέων Πολιτικής Προστασίας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε χθες για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την αντιμετώπιση κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς «αυτή τη σεζόν, οι πυρκαγιές αναμένεται να είναι περισσότερες και οι περιοχές που θα πληγούν μεγαλύτερες από τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών».

Τον Απρίλιο, η θερμοκρασία που καταγράφτηκε στην Ευρώπη ήταν κατά μέσον όρο 1,3 β. Κελσίου υψηλότερη από το επίπεδο πριν από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης, με αποτέλεσμα ο Απρίλιος να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί στην Ιστορία μαζί με το 2016.

Έχουμε επισημάνει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις μας στη Βουλή τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και η Πολιτική Προστασία. Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την μίσθωση μερικών ακόμη ελικοπτέρων προκειμένου να καλύψει την αδυναμία εξορθολογισμού της λειτουργίας του Σώματος και της επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων. Μάλιστα, αντί λύσεων, προχωρά σε επίδειξη αυταρχικών συμπεριφορών προκειμένου να κάμψει το φρόνημα των εργαζόμενων.

Την καλούμε να αναλάβει, πάραυτα, τις ευθύνες της και να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό για το επίπεδο ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού ενόψει του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή