Πούτιν: «Έχει χάσει τον πόλεμο, νόμιζε ότι θα κέρδιζε σε μια εβδομάδα», λέει πρώην συμφοιτητής του και πράκτορας της KGB

Κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν για τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο

by Times Newsroom

Ο πρώην πράκτορας της KGB και συμφοιτητής του Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Ζιρνόφ, μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Figaro και ανέφερε ότι πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη χαθεί από την Ρωσία, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο πίστευε ότι θα κέρδιζε μέσα σε μία εβδομάδα.

Η γαλλική εφημερίδα τον χαρακτήρισε ως έναν από τους «καλύτερα ενημερωμένους» για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Κρεμλίνο, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος υποτίμησε την κατάσταση.

«Έκανε λάθος σε όλα: για τους Ουκρνούς, για τον Ζελένσκι, για τους “ρωσόφωνους”, για την Ευρώπη, για το ΝΑΤΟ και για την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Αλλά και για τις στρατηγικές συνέπειες για τη Ρωσία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν σταδιακά αποκόπηκε από την πραγματικότητα, οικοδόμησε έναν εικονικό παράλληλο κόσμο και κατέληξε να πιστεύει τα ψέματα που λέει για τους Ουκρανούς Ναζί, το ρωσικό στρατό που θα κερδίσει όλες τις μάχες κ.λπ. Κατά την εκτίμησή του, «το πρόβλημα έγκειται στο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τώρα τον Πούτιν είναι το αποτύπωμα που θα αφήσει στην ιστορία και στην τύφλωσή του, είναι ικανός για τα χειρότερα».

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ζιρνόφ εμμέσως πλην σαφώς κατακρίνει τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τις πυκνές συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο λέγοντας «η ιστορία μας έχει διδάξει ότι δεν κάνουμε συμφωνίες με τον διάβολο!», ενώ ερωτώμενος αν ο σημερινός Πούτιν είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που είχε γνωρίσει, απαντά: «Και ναι και όχι. Από τη μια δείχνει ότι νοσταλγεί την κομμουνιστική ΕΣΣΔ και από την άλλη, ισχυρίζεται ότι ανοικοδομεί τη μεγάλη αυτοκρατορική Ρωσία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή