Πούτιν: Νέες ανησυχητικές εικόνες που φουντώνουν τις φήμες για την υγεία του

Για ακόμη μια φορά η υγεία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν γίνεται αντικείμενο συζήτησης, αφού ο πολιτικός παρουσίασε σημάδια «αστάθειας» στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ - Κανέλ.

by Times Newsroom

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν από την συνάντηση των δύο ανδρών, ο Πούτιν εμφανίζεται να κάθεται «παράξενα» στην καρέκλα του και να κρατιέται με τρεμάμενα χέρια από τα μπράτσα του καθίσματος – σαν να προσπαθεί να μείνει σταθερός στην θέση του. Ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται να χτυπά νευρικά τα πόδια του στο πάτωμα, γεγονός που για πολλούς ενισχύει τις φήμες ότι πάσχει εδώ και καιρό από κάποια σοβαρή ασθένεια που τον ταλαιπωρεί.

Πούτιν   Πούτιν

Την Τετάρτη 23/11, ο Πούτιν φωτογραφήθηκε σε μια άλλη συνάντηση – αυτή τη φορά με τον Ντμίτρι Μαζεπίν, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Uralchem, ενός Ρώσου κατασκευαστή. Οι δυο άνδρες κάθισαν ο ένας απέναντι από τον άλλο σε ένα μεγάλο ξύλινο γραφείο, το οποίο ο Πούτιν έχει χρησιμοποιήσει συχνά στις συναντήσεις του.

Όπως και στη συνάντησή του με τον Κουβανό πρόεδρο, ο Ρώσος πρόεδρος φαινόταν να κρατιέται σφιχτά από την άκρη του γραφείου του, αυτή τη φορά με το δεξί του χέρι.

Ακόμη και πριν ο Βλαντιμίρ Πούτιν διατάξει τις στρατιωτικές του δυνάμεις να εισβάλουν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι φήμες  για την κατάσταση της υγείας του είχα οργιάσει.

Αλλά καθώς τα «φώτα» στράφηκαν ακόμη περισσότερο επάνω στον Πούτιν από την έναρξη του πολέμου και έπειτα, συνεχώς προκύπτουν περισσότερες ενδείξεις ότι ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Τον Ιούλιο, ο Ρώσος πρόεδρος καταγράφηκε να διώχνει με τρεμάμενο χέρι κάποια κουνούπια από το πρόσωπό του. Τον ίδιο μήνα, εθεάθη να τρεκλίζει κατεβαίνοντας από το προεδρικό του αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής στην Τεχεράνη.

Ομοίως, σε μια τεράστια παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα τον Μάιο, ο 70χρονος φάνηκε να περπατά κουτσαίνοντας ενώ καθόταν με μια κουβέρτα στην αγκαλιά του.

Πιο πρόσφατα, στις 4 Νοεμβρίου, ο Πούτιν εθεάθη να καταθέτει με αδεξιότητα ένα στεφάνι στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με την αφορμή μιας εθνικής εορτής. Ο πρόεδρος κούτσαινε καθώς πλησίαζε το μνημείο και φαινόταν να δυσκολεύεται καθώς έσκυβε για να αφήσει τα λουλούδια, για να τιμήσει την Ημέρα της Ενότητας – μια εθνική εορτή που σηματοδοτεί την εκδίωξη των δυνάμεων εισβολής από τη Ρωσία, στις αρχές του 1600.

Ακόμα και στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν συμμεριστεί τις φήμες για την κακή υγεία του Ρώσου προέδρου, επικαλούμενα  τις ανεξήγητες απουσίες του από διάφορες εκδηλώσεις και τις αμφιλεγόμενες δημόσιες εμφανίσεις του. Το Κρεμλίνο διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς συστηματικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com