Πούτιν σε Μακρόν: Οι βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι έδειξαν πως δεν χρειάζεται να χτυπήσεις μεγάλες πόλεις για τη νίκη

Η συνομιλία του Ρώσου προέδρου με τον Γάλλο ομόλογό του ξύπνησε μνήμες πυρηνικού ολέθρου

by Times Newsroom

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «έριξε βόμβα» στους δυτικούς ηγέτες αναφερόμενος στις πυρηνικές επιθέσεις στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι οι βομβαρδισμοί -που προκάλεσαν την παράδοση της Ιαπωνίας και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- απέδειξαν ότι «δεν χρειάζεται να επιτεθείς στις μεγάλες πόλεις για να νικήσεις».

Μια πηγή δήλωσε: «Ο Μακρόν ήταν σαφώς θορυβημένος. Ακούστηκε σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

Κυβερνητική πηγή των Γάλλων δήλωσε στη «thesun»: «Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν αναμφίβολα τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή