Πράσινο φως για υδατοδρόμιο στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

by Times Newsroom 1
Share this

Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του νέου λιμανιού Ηγουμενίτσας και έτσι δίνεται η δυνατότητα της κατασκευής και λειτουργίας υδατοδρομίου εντός του λιμένα. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο υδατοδρόμιο που δρομολογείται στην Ήπειρο ενώ αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου και στην λίμνη των Ιωαννίνων.  Αυτό που γίνεται σαφές είναι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης με γρήγορους ρυθμούς ώστε να μην χαθεί η νέα τουριστική σεζόν.

Η περιβαλλοντική μελέτη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας είχε τροποποιηθεί δύο φορές κατά το παρελθόν.

Με την απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ ανοίγει ο δρόμος για την λειτουργία του υδατοδρομίου εντός του λιμένα, όπως άλλωστε ήταν στόχος του ΟΛΗΓ τα τελευταία χρόνια.

Η προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση των υδροπλάνων θα γίνεται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε έναν από τους τρεις υδατοδιαδρόμους, οι οποίοι έχουν διαστάσεις 350m x 20m και αφορούν σε ελεύθερο θαλάσσιο χώρο, εντός του οποίου δεν απαιτείται ούτε προβλέπεται κανένα είδος έργου, κατασκευής ή οριοθέτησης.

Η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός των υδροπλάνων θα γίνεται σε πλωτό προβλήτα, ο οποίος θα ποντιστεί παράλληλα με το νότιο μέτωπο του υφιστάμενου προβλήτα του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας.

Οι χερσαίες ανάγκες του υδατοδρομίου θα στεγαστούν στο υφιστάμενο κτίριο Τερματικού Σταθμού Επιβατών Τ2, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ), που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή