«Πρατήριο βενζίνης» στο Διάστημα: Καύσιμα πυραύλων από διαστημικά σκουπίδια

Μια αυστραλιανή εταιρεία συμμετέχει σε διεθνή προσπάθεια ανακύκλωσης επικίνδυνων διαστημικών σκουπιδιών και μετατροπής τους σε καύσιμα πυραύλων στο Διάστημα.

by Times Newsroom 1

Η εταιρεία Neumann Space έχει αναπτύξει ένα «ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης εντός του Διαστήματος» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλή τροχιά γύρω απο τη Γη για να επεκτείνει τις αποστολές των διαστημικών σκαφών.

Τώρα η Neumann εργάζεται σε ένα σχέδιο με τρεις άλλες εταιρείες για να μετατρέψει τα διαστημικά σκουπίδια σε καύσιμο με αυτό το σύστημα πρόωσης.

Το σύστημα της Neumann Space μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μεταλλικά αντικείμενα  ως καύσιμο με τον ιονισμό των μετάλλων . Το «καύσιμο» αυτό στη συνέχεια δημιουργεί ώθηση για να μετακινήσει αντικείμενα που ειναι σε τροχιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ερβέ Αστιέ είπε ότι το σχέδιο δεν θα είναι «τόσο εύκολο όσο φαίνεται», αλλά «πήραμε  επιχορήγηση από τη ΝΑSΑ, και κατασκευάσαμε ένα πρωτότυπο το οποίο λειτουργεί».

Η τροχιά γυρω από τη Γη φράσσεται με συντρίμμια από παλιούς δορυφόρους  και χρησιμοποιημένα εξαρτήματα πυραύλων που κινούνται με ταχύτητα έως και 28.000 χιλιομέτρων την ώρα, αποτελώντας απειλή για τους σύγχρονους δορυφόρους επικοινωνιών και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Με αυτές τις ταχύτητες, ακόμη και μια μικρή βίδα αποτελεί κίνδυνο για εγκαταστάσεις όπως ο ISS, καθώς και για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτές.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Ρωσία εκτόξευσε έναν πύραυλο και κατέστρεψε έναν από τους δικούς της δορυφόρους, πετώντας τα συντρίμμια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι τα συντρίμμια «απειλούν τα συμφέροντα όλων των εθνών».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή