Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Είναι ανεπιθύμητοι στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου μετά το ντοκιμαντέρ

Μετά τη δημοσίευση του πρώτου επεισοδίου από το ντοκιμαντέρ στο Netflix την περασμένη Πέμπτη, στο Παλάτι επικρατεί αναστάτωση ενώ υπάρχει ανησυχία ότι το ζευγάρι θα ακούσει έντονες αποδοκιμασίες σε περίπτωση που βρεθεί στην στέψη του βασιλιά Καρόλου.

by Times Newsroom

Για αυτό το λόγο, η παρουσία τους δεν είναι και τόσο επιθυμητή. Σύμφωνα με την Daily Mail, υπέρ της απουσίας τους είναι ακόμα και άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, θεωρώντας «κατηγορηματικά» πως «δεν πρέπει να παραστούν».Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ανένδοτος και δηλώνει πως δεν πρόκειται ποτέ να το παρακολουθήσει.

‘Όπως γράφει η Dailymail αρνείται να δεχτεί πως ο άλλοτε αγαπημένος αδερφός του δημοσιοποίησε τα «μυστικά» της βασιλικής οικογένειας στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα streaming παγκοσμίως. Συμβούλευσε μάλιστα, φίλους και γνωστούς να μην κάνουν το παραμικρό σχόλιο επί του θέματος, προκειμένου να μην τροφοδοτήσουν κατά τον τρόπο αυτό, τη σύγκρουση μεταξύ του Μπάκιγχαμ και των Σάσσεξ.

Πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα Ουίλιαμ δήλωσε στη Sunday Times: «Λέει ότι δεν θα το παρακολουθήσει ποτέ και ξέρω ότι σίγουρα δεν θα το κάνει», με μία άλλη πηγή να συμφωνεί. Τόνισε μάλιστα, πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει επικεντρωθεί στα καθήκοντά του και τον ενδιαφέρει μόνο να συνεχίσει την ιστορία της οικογένειάς του.

Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα, αν και παρακολουθούν όσα αφορούν στο Παλάτι μέσα από τις εφημερίδες. Αν και ο Χάρι ήλπιζε η οικογένειά του να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ, προκειμένου να έχουν μια συνολική άποψη για τα όσα βίωσε ο ίδιος και η Μέγκαν, τελικά απογοητεύτηκε.

Το ντοκιμαντέρ «Χάρι & Μέγκαν» άναψε φωτιές στο Μπάκιγχαμ – Τι είδαμε στα τρία πρώτα επεισόδια

Το επεισοδιακό «Megxit» ακολουθεί το… Netflix με το ντοκιμαντέρ του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν για τη ζωή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η προ διετίας απομάκρυνση του Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, από το παλάτι προκάλεσε τριγμούς στη μοναρχία και βαθύ ρήγμα στον πυρήνα της βασιλικής οικογένειας, όμως το ζεύγος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η διασφάλιση της ιδιωτικότητάς τους ήταν η κινητήρια δύναμη, όπως είπαν, ωστόσο έκτοτε εκθέτουν με ναρκισσιστικό εθισμό την προσωπική ζωή τους.

Συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις, αυτοβιογραφίες, podcasts, βραβεύσεις, ομιλίες περιλαμβάνει η καθημερινή δόση αυτοαναφορικότητας, όλα έναντι υψηλού αντιτίμου, καθώς σε κάθε συμφωνία τους φροντίζουν να πωλούν ακριβά το βασιλικό δράμα. Αποκαλύπτουν στον τηλεοπτικό φακό λεπτομέρειες από τις δυσκολίες που βίωσαν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και από την τοξικότητα του θεσμού.

Η αρχή έγινε

Το σάγκα της ζωής του Χάρι και της Μέγκαν στη δημόσια σφαίρα πήρε νέα τροπή με την προβολή, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, των τριών πρώτων επεισοδίων του ντοκιμαντέρ «Χάρι & Μέγκαν» στο Netflix – θα ακολουθήσουν στις 15 Δεκεμβρίου τα τελευταία τρία επεισόδια της σειράς. Οι Σάσεξ κάνουν ξεκάθαρο πως θέλουν να πουν την αλήθεια τους, χωρίς το κίτρινο πρίσμα του Τύπου. Να εξιστορήσουν τη γνωριμία τους, να περιγράψουν το παρασκήνιο του αυτοεξορισμού τους από τον θεσμό και τη Βρετανία και, φυσικά, να καταφέρουν χτυπήματα στη μοναρχία, που αρέσκεται να κινείται παρασκηνιακά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας διατηρώντας εκατοντάδες πρωτόκολλα και αρτηριοσκληρώσεις αιώνων.

Ηταν ξεκάθαρο ήδη από την προβολή των μονόλεπτων τρέιλερ πως στόχος δεν ήταν απλώς να δημιουργηθεί αναμονή κοινού. Τα στοιχεία ριάλιτι μέσα στο πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ έχουν στόχο να σκανδαλίσουν τους θεατές που αναζητούν τρόπους να δουν από την κλειδαρότρυπα τα ενδότερα του Μπάκιγχαμ. Οι ευαισθησίες των Βρετανών σχετικά με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, 25 χρόνια μετά, είναι ακόμα υπαρκτές και στη σειρά ερεθίζονται με τα κατάλληλα εργαλεία. Το ζεύγος εκφράζει, άλλωστε, τους φόβους του για «την ιστορία που επαναλαμβάνεται», παραλληλίζοντας το κυνήγι του Τύπου και το δηλητηριώδες βασιλικό περιβάλλον που βίωσαν με τα όσα πέρασε η μητέρα του Χάρι, η «πριγκίπισσα του λαού».

Ο βασιλικός συγγραφέας Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμ δήλωσε στην «Daily Mail» ότι το ντοκιμαντέρ θα διευρύνει το ρήγμα ανάμεσα στα δύο αδέλφια. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η σειρά του Netflix είναι μια εκπληκτική πράξη εκδίκησης, που έχει σχεδιαστεί για να αποδυναμώσει τον ίδιο τον θεσμό που θα κληρονομήσει ο Ουίλιαμ ως μελλοντικός βασιλιάς».

Το παλάτι έχει επικριθεί για την αδυναμία διαχείρισης κρίσεων. Στο παρελθόν, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αναγνώρισε σε διάφορες δηλώσεις της την πίεση που αντιμετώπισαν ο Χάρι και η Μέγκαν, αλλά απέφυγε να εμπλακεί σε κάθε είδους δημόσια διαμάχη με τον εγγονό της. Αγνωστο παραμένει αν ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική, αν και διαρροές αναφέρουν πως έγιναν συζητήσεις των μελών της οικογένειας εν αναμονή της προβολής.

Βράβευση με αέρα από Χόλιγουντ

Ποικίλα ήταν τα σχόλια για την προ ημερών βράβευση του ζευγαριού από το «Ιδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι» για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το έργο τους στον τομέα της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων και της προώθησης της ψυχικής υγείας. Με χολιγουντιανό αέρα και χαμόγελο, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παρέλαβαν το βραβείο και μίλησαν για τις λίγες ευκαιρίες που έχουν να βγουν ραντεβού – εξαιτίας των δύο μικρών παιδιών που έχουν. Υπενθυμίζεται πως στη δίωρη συνέντευξή τους στην Οπρα Γουίνφρεϊ πέρυσι, οι Σάσεξ κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό. Η εμφάνισή τους παρομοιάστηκε με τη συνέντευξη-βόμβα της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995 στο BBC σχετικά με τη ζωή της στη βασιλική οικογένεια και το τρίτο πρόσωπο στη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, κατά τη βράβευσή τους, ανέφεραν πως «ένα κυματάκι ελπίδας μπορεί να μετατραπεί σε κύμα αλλαγής». Στην εκδήλωση με οικοδεσπότη τον Αλεκ Μπάλντουιν, η κόρη του Ρόμπερτ Φ. ΚένεντιΚέρι, εξήρε τη γενναία απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ να μιλήσει στην τηλεόραση για την ψυχική υγεία.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 3 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

» Γνωρίστηκαν αρχικά μέσω Instagram και το πρώτο ραντεβού τους ήταν στο Λονδίνο.

» Ο Χάρι θυμάται ότι η παιδική ηλικία του ήταν γεμάτη γέλια, χαρά και περιπέτεια.

» Αναγνωρίζει το γεγονός ότι η μητέρα του προσπαθούσε να προστατέψει τον ίδιο και τον αδελφό του από τον Τύπο και τους παπαράτσι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2

» Ο Χάρι υποστήριξε πως η αρνητική δημοσιότητα που δέχτηκε η Μέγκαν έχει φυλετικό υπόβαθρο και υποβόσκοντα ρατσισμό.

» Ο πρίγκιπας δήλωσε περήφανος που τα παιδιά τους είναι μιγάδες.

» Ο Χάρι και η Μέγκαν σημείωσαν ότι δεν θέλουν να κάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν οι γονείς τους στην ανατροφή τους.

» Ο Χάρι περιέγραψε πως όταν η Μέγκαν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τη βασίλισσα ήταν «σοκ στο σύστημα».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3

» Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε ότι «φυτεύτηκαν ιστορίες» πριν από τον γάμο τους.

» Ο χρόνος κατά την προετοιμασία του γάμου ήταν ένα «ενορχηστρωμένο ριάλιτι».

» Ο Χάρι αναγνωρίζει ότι ο χρόνος που πέρασε στον στρατό τον βοήθησε να σκάσει τη φούσκα της ζωής στη βασιλική οικογένεια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com