Πρίγκιπας Κάρολος: «Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στις γενιές που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί»

«Τελευταία ευκαιρία» για τη σωτηρία του κόσμου, χαρακτήρισε ο πρίγκιπας Κάρολος την διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που ανοίγει σήμερα τις εργασίες της στη Γλασκώβη.

by Times Newsroom 1

Ο πρίγκιπας Κάρολος, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στη Ρώμη «για το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», στο περιθώριο της συνόδου κορυφής G20, τόνισε:«Εχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στις γενιές  που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Έχω αφιερώσει τα τελευταία 40 χρόνια σε περιβαλλοντικά θέματα, τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει μια αλλαγή στη γενική στάση και μια συσσώρευση θετικής δυναμικής»

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, σημείωσε ότι η σύνοδος της Γλασκώβης είναι « στην κυριολεξία η τελευταία ευκαιρία. Πρέπει τώρα να μεταφράσουμε τα ωραία λόγια σε ακόμα πιο συγκεκριμένες  πράξεις».

Παρουσία του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που ήταν στο ακροατήριο, ο Κάρολος υπογράμμισε ότι «είναι καιρός να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να αξιοποιήσουμε  τη μοναδική αυτή ευκαιρία  για να ξεκινήσουμε μια ουσιαστική πράσινη ανάκαμψη θέτοντας την παγκόσμια οικονομία σε μια σίγουρη, βιώσιμη τροχιά και, ως εκ τούτου, σώζοντας τον πλανήτη μας».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να  συμβάλει  και ο ιδιωτικός τομέας  στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ο Κάρολος  είπε ότι θα χρειαζόταν τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων κάθε χρόνο για να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στο μέγιστο στόχο του 1,5 βαθμού Κελσίου. «Καμία κυβέρνηση δεν έχει τέτοιου είδους ποσά, γι’ αυτό ξόδεψα τόσο πολύ χρόνο τους τελευταίους 19 μήνες προσπαθώντας να σχηματίσω μια παγκόσμια συμμαχία μεταξύ του ιδιωτικού τομέα, καθώς πίστευα εδώ και καιρό ότι κατέχει το απόλυτο κλειδί για τις λύσεις που αναζητούμε», σημείωσε ο πρίγκΙπας Κάρολος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή