Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Να αφήσουν τη δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες

Η κ. Γεωργίου μιλά μεταξύ άλλων για απαξιωτικές αναφορές με σκοπό την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης αλλά και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών.

by Times Newsroom

Δήλωση σχετικά με αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα εξέδωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, με αφορμή την κλήση σε απολογία, του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

Η κ. Γεωργίου μιλά μεταξύ άλλων για απαξιωτικές αναφορές με σκοπό την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης αλλά και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών.

«Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες», σημειώνει.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός τονίζει ότι «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

ΣΥΡΙΖΑ: Δήθεν «σκευωρία Novartis» από την πλευρά της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι διαστρέβλωση της υπόθεσης του «σκανδάλου Novartis», προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν «σκευωρία Novartis», από την πλευρά της κυβέρνησης, κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, με αφορμή την κλήση δημοσιογράφων σε απολογία.

«Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε. Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν», είχε αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έκανε κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον Κ. Βαξεβάνη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com