Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Γιώργος Παπανδρέου

«Η δημοκρατία σήμερα αντιμετωπίζει νέες αλλά και παλιές προκλήσεις» είπε στην πρώτη του παρέμβαση

by Times Newsroom

Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης εκλέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόκειται για μια νέα επιτροπή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να εξετάσει τις νέες προκλήσεις -όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης- αλλά και τις καινοτόμες ιδέες -όπως οι νέες μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας- για την σύγχρονη λειτουργία της δημοκρατίας.

Στην πρώτη του παρέμβαση προς τα μέλη της Επιτροπής, ο Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η δημοκρατία σήμερα αντιμετωπίζει νέες αλλά και παλιές προκλήσεις. H συζήτηση γύρω από τη δημοκρατία έχει γίνει πλέον παγκόσμια.

Το κλειδί για να αγαπήσουμε τη δημοκρατία βρίσκεται στην απόκτηση καλύτερης κατανόησης των τρόπων με τους οποίους μια πλούσια και ποικιλόμορφη αντίληψη της δημοκρατίας μπορεί να συμβαδίζει με τις αξίες, τις πεποιθήσεις, τις ανησυχίες, τα ενδιαφέροντα και τους τρόπους ζωής μας. Είναι καιρός να αναζητήσουμε καινοτόμες πρακτικές, αλλά και να ανανεώσουμε την κατανόησή μας για τα βασικά ζητήματα της δημοκρατίας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, όπως η τεχνολογία ή η παγκοσμιοποίηση. Αλλά και για να διευρύνουμε την αντίληψή μας για την ίδια τη δημοκρατία -πέρα από τις εθνικές μας εμπειρίες- μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον αλλά και από τα πρόσφατα διδάγματα σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή