Προκαλεί η Λιβύη: Καταδικάζουμε την απόφαση του Νίκου Δένδια να αναχωρήσει – Θα απαντήσουμε

Η κυβέρνηση της Λιβύης φαίνεται πως δεν περίμενε την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος ματαίωσε την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον πρόεδρο Μένφι, όταν η λιβυκή πλευρά αθέτησε την υπόσχεσή της περί μη συνάντησης του κ. Δένδια με την Λίβυα ομόλογό του.

by Times Newsroom

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης καταδίκασε πριν από λίγο την απόφαση του κ. Δένδια να μην αποβιβαστεί στην Τρίπολη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ζήτησε το κυβερνητικό σκάφος να αναχωρήσει απευθείας για Βεγγάζη, αντιδρώντας στην «παγίδα» που του είχε στηθεί.

Λιβύη: Καταδικάζουμε την απόφαση του Νίκου Δένδια να αναχωρήσει

Η Λιβύη, ως απάντηση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, κάλεσε τον Έλληνα επιτετραμμένο στο υπουργείο.

Μιλώντας στο πρακτορείο «Αναντολού», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Mohammed Hammude είπε ότι ως απάντηση στη στάση Δένδια, ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών (της Λιβύης) και λήφθηκε η απόφαση να ανακαλέσει τον επιτετραμμένο της Λιβύης στην Αθήνα πίσω για διαβουλεύσεις.

«Η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι προσβολή για τον λιβυκό λαό»

Δηλώνοντας ότι αυτή η στάση του Έλληνα υπουργού αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα, ο Hammude είπε: «Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τους Λιβυκός λαός και κυβέρνηση». Ο Hammude πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο του Δένδια πήγε στη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com