Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Η Άγκυρα διαμαρτύρεται στον Έλληνα πρέσβη για «παραβιάσεις στα νησιά» και δείχνει φωτογραφίες με τεθωρακισμένα

«Δεν απειλούμε εμείς με πόλεμο» απαντά η Αθήνα

by Times Newsroom

Οι προκλήσεις των Τούρκων κατά της Ελλάδας συνεχίζονται και αυτή τη φορά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για «παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά».

Σύμφωνα με το Anadolu «ζητήθηκε από την Ελλάδα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις της στα νησιά».

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Χίο.

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε να βάλει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς».

Μάλιστα η sabah αναφέρει ότι drone των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποίησαν αποστολές στο Αιγαίο, αποκάλυψαν τα τεθωρακισμένα στα εν λόγω νησιά.

Μάλιστα το πρακτορείο Anadolu δημοσιεύει και φωτογραφίες, οι οποίες όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

«Παντελώς αβάσιμες οι τουρκικές αιτιάσεις»

Απαντώντας σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνουν πως ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Επίσης, καθιστούν σαφές πως η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com