Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας πριν 100 χρόνια

Νέα πρόκληση από τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

by Times Newsroom

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε το  εξής ερώτημα προς το πλήθος που τον παρακολουθούσε:  «Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;».

Οπως αναφέρει το sigmalive.com αναφέρθηκε στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής με λόγια υποτιμητικά για τους Έλληνες, τους οποίους χαρακτήρισε «ποταπούς».

«Οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα» είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και, εντείνοντας την επιθετική του ρητορική, ανέφερε: «Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια».

«Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ. Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα» είπε, ακόμη, σε εμπρηστικό τόνο ο Ερντογάν.

«Έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Αποτρέπουμε κάθε επίθεση. Χαλάμε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει υπομονή, νικά», είπε ο Ερντογάν και προέτρεψε τους πολίτες του να δώσουν τη μεγάλη μάχη αυτού του αιώνα, το 2023.

“Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023; Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», ρώτησε δεύτερη φορά ο Τούρκος πρόεδρος το συγκεντρωμένο πλήθος, για να πάρει θετική απάντηση.

Προκλητικός και ο Μπαχτσελί

Προκλητικές δηλώσεις έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

«Αν δεν συνέλθετε το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας» είπε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, διατηρώντας την επιθετική ρητορική του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Μπαχτσελί ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι μια εχθρική αντιμετώπιση και προχωρημένη προβοκάτσια, ενώ τόνισε ότι επιθυμία του είναι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση να συνέλθει άμεσα και να σταματήσει να κυνηγάει την τρέλα, ειδάλλως το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com