Προκαλούν και αυθαδιάζουν, κάποιοι απροσάρμοστοι… “ιεροί νταήδες”!

by ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (Η Καθημερινή, 17/07/21)

Αν τελικά οι κάτοικοι και παράγοντες της Φλώρινας ανεχθούν και υποταχθούν, στα… “καμώματα” του απροσάρμοστου και απείθαρχου ιερωμένου, να ασχημονεί προκλητικότατα μπροστά στους μικρούς μαθητές, απέναντι στα μέτρα της Πολιτείας και της Ι.Σ., για τη δημόσια υγεία, θα έχουν δώσει στα παδιά, το… χειρότερο μάθημα!

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης φοράει κανονικά τη μάσκα! Ο αρχιεπίσκοπος επίσης φοράει τη μάσκα! Οι μητροπολίτες φοράνε τη μάσκα! Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όλοι να φορούν τη μάσκα! ΄Ομως, ο αρχιμανδρίτης στο Αμύνταιο, όχι μόνο αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα σε αγιασμό σχολείου, αλλά αντέδρασε αυταρχικά και σκαιότατα προσβάλοντας τους καθηγητές, που, του υπενθύμισαν ότι για να μπει στις αίθουσες, πρέπει να φοράει μάσκα!

Και το ακόμη χειρότερο, επέβαλε στα παιδιά, που, τον πλησίασαν για να πάρουν την ευλογία του με τον σταυρό, να βγάλουν τη μάσκα (!) εκθέτοντάς τα στον κίνδυνο μόλυνσης(!), που μπορεί να επειλήσει και την ίδια τους τη ζωή!

Σε κάτι τέτοιους… απροσάρμοστους “ιερούς νταήδες”, που δεν σέβονται τους πολίτες, αυθαδιάζουν και περιφρονούν προκλητικότατα τα μέτρα της Πολιτείας και τις αποφάσεις της ίδιας της Εκκλησίας, η απάντηση θα έπρεπε να είναι, να αποχωρήσουν αμέσως όλοι και να τον αφήσουν μόνο του να συνεχίσει το… παρανοϊκό του παραλήρημα!

Και να πάρουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες ξεκάθαρη θέση, αν θα συνεχίσουν ή όχι, να ανέχονται τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές! Αν τελικά οι κάτοικοι και παράγοντες της Φλώρινας ανεχθούν και υποταχθούν, στα… “καμώματα” του απροσάρμοστου και απείθαρχου ιερωμένου, να ασχημονεί μπροστά στους μικρούς μαθητές, απέναντι στα μέτρα της Πολιτείας και της Ι.Σ., για τη δημόσια υγεία, θα έχουν δώσει στα παδιά, το… χειρότερο μάθημα!

Θα έχουν “διδάξει” με την ανοχή και τη σιωπή τους, απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, ότι αυτό που συμβαίνει, θα πρέπει, όποτε το συναντούν, να μην αντιδρούν και να το ¨καταπίνουν” αμάσητο, δίνοντας το “ελεύθερο”, στον συγκεκριμένο απείθαρχο ιερωμένο και σ΄όποιον άλλο περιφρονεί τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, να συνεχίσει να κάνει και να λέει ότι “γουστάρει”(!), κόντρα στην Πολιτεία, την Εκκλησία, τους γονείς, τα ίδια τα παιδιά, την κοινή λογική!

Απέναντι σ΄αυτό που συνέβη στο Αμύνταιο, δεν πρέπει να υπάρξουν περιθώρια, να επαναληφθεί, χωρίς συνέπειες, ούτε από τον ίδιο, ούτε από άλλους “ιερούς νταήδες”!

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η Ι.Σ. θα πρέπει να διασφαλίσει και με πειθαρχική παρέμβαση, ότι οι αποφάσεις της, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία, θα τηρούνται!

Παράλληλα, ο προϊστάμενός του, μητροπολίτης Φλώρινας, (που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ίδιος δεν διαφωνεί με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τα μέτρα της Πολιτείας για τη δημόσια υγεία), οφείλει άμεσα… “να τον μαζέψει”!

The following two tabs change content below.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Κρητικός, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1993 εργάζονταν στο «΄Εθνος της Κυριακής» ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στο ρεπορτάζ υγείας, μέχρι τον Μάϊο του 2016, που συνταξιοδοτήθηκε Κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του συγκροτήματος Λαμπράκη, αργότερα στο MEGA, ρεπόρτερ στην εκπομπή «Στούντιο 5». Εργάστηκε ακόμη ως κειμενογράφος στη διαφήμιση και επιμελήθηκε ειδικές εκδόσεις- λευκώματα, επίσης ως προϊστάμενος βιβλιοθήκης και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων στη ΓΓΕ. Ασχολήθηκε για χρόνια με περιοδικά της θάλασσας, ήταν αρχικά αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Τρίαινα», αργότερα διευθυντής στο περιοδικό Θάλασσα και Γιώτινγκ. Ασχολείται μέχρι τώρα ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, με καταδύσεις και φωτογραφίες βυθού. ΄Αρχισε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση ως έφηβος στην Καβάλα, εργάστηκε αρχικά στις εφημερίδες «Καβάλα», «Πρωϊνή», αργότερα διευθυντής στη «Δευτεριάτικη Πρωϊνή», ρεπόρτερ στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ενώ υπήρξε για σειρά ετών ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Το 2008 βραβεύτηκε από το ΄Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο ελεύθερου – κοινωνικού ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή