Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή την επέτειο του 1922 – «Στρατό κατσαπλιάδων» λένε το ελληνικό στράτευμα

Παράλληλα, ο τουρκικός τύπος δίνει έμφαση στο ζήτημα των ελληνικών πυραύλων S-300

by Times Newsroom

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας ρίχνουν λάδι στη φωτιά και εμφανίζουν προκλητικά εξώφυλλα και πρωτοσέλιδα, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής.

Όπως ανέφερε το Mega, η Μιλιέτ δείχνει πάνοπλους Τούρκος να περιμένουν τους Έλληνες, ενώ χαρακτηρίζει το ελληνικό στράτευμα ως «στρατό κατσαπλιάδων».

Μάλιστα, στη Σαμπάχ κυριαρχούν Κεμάλ και Ερντογάν, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των ελληνικών πυραύλων S-300, για το οποίο η Άγκυρα πιέζει τις ΗΠΑ, με αφορμή την αγορά των αμερικανικών F-16 που επιδιώκει.

Σημειώνεται, ότι όλα αυτά έρχονται λίγο μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος είχε δηλώσει, πως «με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έριξε τους απίστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης, ενώ ο εχθρός υποχωρούσε, έκαιγε όλες τις πόλεις μας, είναι απόδειξη του πόσο ποταποί είναι στον χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς και σήμερα. Ενώ ο ελληνικός στρατός αποχωρούσε, το 65% των 200 χιλιάδων στρατιωτών του έμειναν ως θύματα στην Κιουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ. Το έθνος μας έσκισε τις συνθήκες Σεβρών σε αυτά τα εδάφη και τους τις πέταξε στα μούτρα».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή