Προκήρυξη Άρδην: Νίκη στην Αντίσταση του Ουκρανικού λαού

Χθες ενάντια στον Σοβιετικό, σήμερα ενάντια στον Ρωσικό ιμπεριαλισμό

by Times Newsroom

ΚΙΕΒΟ-ΧΑΡΚΟΒΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΑ ΧΘΕΣ
Χθες ενάντια στον Σοβιετικό, σήμερα ενάντια στον Ρωσικό ιμπεριαλισμό

Με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό που έχει ήδη καταστρέψει το μπλίτσκριγκ του Ρώσου δικτάτορα με μια χωρίς προηγούμενο παλλαϊκή αντίσταση. Με τους αδάμαστους Ρώσους πολίτες που διαδηλώνουν κατά δεκάδες χιλιάδες αψηφώντας την τρομοκρατία του δικτάτορα και έχουν συγκεντρώσει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές. Με τον μόνο ηγέτη μιας δημοκρατικής Ρωσίας τον Αλεξέϊ Ναβάλνυ που βρίσκεται στα κάτεργα του καθεστώτος. Με τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που περνάνε δύσκολες στιγμές και έχουν ήδη 12 θύματα από τους εγκληματίες πολέμου οι οποίοι βομβαρδίζουν ανυπεράσπιστα χωριά. Με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο.
Η Ρωσία πραγματοποιεί μια ωμή και αιματηρή εισβολή στην Ουκρανία, επιστρατεύοντας χονδροειδή και κυνικότατα ψεύδη για να συγκαλύψει τον επεκτατισμό της – που δεν άλλαξε ούτε με τον Τσάρο ούτε με τον Στάλιν ούτε με τον πρώην πράκτορα της Γκα-Γκε-Μπε, Βλαδίμηρο Πούτιν, οπαδό μιας μετα-σοβιετικής «αυτοκρατορίας», με τις πλάτες της Κίνας, και την έμμεση συμβολή του δόλιου Πόντιου Πιλάτου που λέγεται Τουρκία.
Με το «blitzkrieg» που διεξάγει σήμερα στην Ουκρανία, η Ρωσία χαράσσει ξεκάθαρη πορεία προς τον Ευρασιατικό Άξονα. Και δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι το πράσινο φως το έδωσε ο Κινέζος Βούδας. Άλλωστε για την εισβολή περίμεναν μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών του Πεκίνου. Παράλληλα, η Ρωσία παρεμβαίνει στο εσωτερικό της Δύσης μέσω ενός υβριδικού πολέμου εκμεταλλευόμενη τη γενική εσωτερική κοινωνική δυσαρέσκεια, και την αποσύνθεση των δυτικών κοινωνιών για να την μετατρέψει σε φερέφωνο της δικής της προπαγάνδας. Διαμορφώνει, τέλος, ένα μοντέλο «αυταρχικής παγκοσμιοποίησης», όπου κυριαρχεί η δεσποτική εξουσία, η απαγόρευση της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας, η ασφυκτική επιτήρηση με τη χρήση νέων τεχνολογιών όπου πρωτοστατεί η Κίνα.
Με τον ίδιο τρόπο που βλέπει ο Πούτιν την Ουκρανία, βλέπει ο Ερντογάν την Ελλάδα. Η προβοκάτσια μεθοδεύεται και στο Αιγαίο εδώ και χρόνια, άλλοτε με τον υβριδικό πόλεμο του μεταναστευτικού, άλλοτε με τη «Γαλάζια Πατρίδα», και άλλοτε με τη Θράκη και την υποτιθέμενη καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα πρέπει να ηχήσει σαν συναγερμός στα αυτιά της ελληνικής κοινωνίας. Οι εγχώριες ελίτ πιστεύουν ακόμα ότι θα τους σώσει το δικαιωματιστικό κατεστημένο, συκοφαντώντας τις επαναστατικές παραδόσεις του ελληνικού λαού και δεν βλέπουν πως μόνο αυτές μπορούν να τον εμψυχώσουν ενάντια στον νέο-οθωμανισμό. Δυστυχώς όμως και μια μεγάλη μερίδα του λαϊκού σώματος, εγκαταλελειμμένη για χρόνια στην άγνοια και την αμάθεια, προτιμάει να πεθαίνει ανεμβολίαστη ή να πιστεύει τη ρωσική προπαγάνδα περί «ομόδοξου έθνους». Χωρίς να βλέπει ότι, εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια, η Ρωσία βρισκόταν σταθερά ενάντια στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και σήμερα ο Πούτιν «κάνει πλάτες» στον Ερντογάν για να μας καταπιεί ο τουρκικός επεκτατισμός.
Ούτως ή άλλως, ένας μόνο δρόμος υπάρχει για την Ελλάδα: ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, διπλωματικής και στρατιωτικής, της κοινωνικής συνοχής, της ενεργειακής και οικονομικής αυτοδυναμίας, αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.
Η Συμμαχία της Ελλάδας με τη Γαλλία, με ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι στην Τουρκία, αποτέλεσε το πρώτο βήμα για να θεραπευτεί η μεγάλη αδυναμία της Ευρώπης, η αμυντική, και σήμερα αυτό το συνειδητοποιεί ολόκληρη η ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά στην ιταμή πρόκληση του Πούτιν. Και αυτό τρέμει κατ’ εξοχήν η Τουρκία, την αμυντική αφύπνιση της Ευρώπης, την οποία θεωρούσε αμελητέα ποσότητα μέχρι χθες. Και ξέρει πως αυτή η αφύπνιση θα αποτελέσει φραγμό στις επιθετικές κινήσεις της έναντι της Κύπρου, όσο και έναντι της Ελλάδας.

Οι Ουκρανοί αγωνίζονται για την ελευθερία όλων των Ευρωπαϊκών λαών, και για τη δική μας.

Να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες
ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΧΑΡΚΟΒΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ ΧΘΕΣ
Ενάντια στον ρωσικό ιμπεριαλισμό σήμερα, ενάντια στον γερμανικό χθες

Κίνημα Άρδην

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com