Προκλήσεις Ακάρ για το Καστελλόριζο: Αν θέλει ο Θεός, μπορεί και να έρθουμε

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις λίγο πριν από την έξοδο του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

by Times Newsroom

Αυτή τη φορά τη… σκυτάλη πήρε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με ένα ειρωνικό σχόλιο για το Καστελλόριζο, λέγοντας ότι απέχει 1.950 μέτρα από τα τουρκικά εδάφη και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν»,  απάντησε ότι «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε “η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε.»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή