Προκοπίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Κουνάω τα πόδια αφού ανέβω στην πλάτη του γαϊδάρου

Τι είπε ο εφοπλιστής μετά το ξεμπλοκάρισμα από το ΣτΕ για τη μεταβίβαση

by Times Newsroom

Το Συμβούλιο της Επικρατείας άνοιξε το δρόμο για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο σχήμα συμφερόντων του ομίλου Γιώργου Προκοπίου, όμως ο γνωστός εφοπλιστής κρατάει στάση αναμονής για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Σημειώνεται πως με την απόφαση του ΣτΕ υπήρξε η απεμπλοκή για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της ΕΤΑΔ.

Σε πηγαδάκι που είχε ο Γιώργος Προκοπίου σε χθεσινή εκδήλωση σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα και έδειξε να είναι συγκρατημένος.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr στο πηγαδάκι που σχηματίστηκε ο Χαράλαμπος Σημαντώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας μικρών Αποστάσεων, είπε στον κ. Προκοπίου για ένα παλαιότερο επενδυτικό ναυπηγικό σχέδιο της ΕΕ, το Γιούνκερ Plan από το οποίο το 2015 η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ μέσω της European Investment Bank για τη ναυπήγηση πράσινων πλοίων για τη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων-Short Sea Shipping. Το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί δεν υπήρχαν τότε ελληνικά ναυπηγεία ικανά να το στηρίξουν.

Από την πλευρά του ο Έλληνας εφοπλιστής ανέφερε: «Με ενδιαφέρει πολύ το πρόγραμμα αυτό. Όμως θα είμαι σε θέση να το συζητήσω από την ημέρα που θα ανέβω στην πλάτη του… γαϊδάρου» και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε επειδή μιλάμε για την Ελλάδα θέλω να κουνάω τα πόδια μου αφού ανέβω στον γάιδαρο. Όταν ανέβω θα σας ενημερώσω».

Όταν κάποιος ρώτησε τον κ. Προκοπίου αν θα μπορούν να τον βρίσκουν μόλις αναλάβει και επισήμως τα ναυπηγεία απάντησε: «Φυσικά. Εμένα με βρίσκουν και οι λαδάδες μου από τα πλοία».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή