Προοπτική ελπίδας για την κοινωνία

Είναι ευκαιρία να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τον τοξικό δικομματισμό και τα παρωχημένα μοντέλα διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο πολιτικό υπόδειγμα, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

by Times Newsroom
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το 2023 αποτελεί μια κρίσιμη εκλογική χρονιά για το μέλλον του τόπου. Είναι ευκαιρία να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τον τοξικό δικομματισμό και τα παρωχημένα μοντέλα διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο πολιτικό υπόδειγμα, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που στον πυρήνα του θα βρίσκεται η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, με ποιοτική δημόσια υγεία και όχι υπονόμευση του ΕΣΥ, με σύγχρονη δημόσια παιδεία, με πολλές και καλές δουλειές για τη νέα γενιά, με διαρθρωτικές παρεμβάσεις και όχι επιδοματικές πολιτικές που εξαντλούνται στον κάθε εκλογικό κύκλο, με λογοδοσία και διαφάνεια.

Ως την ημέρα των εκλογών το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητά με κάθε κοινωνική ομάδα για τις αγωνίες της προτείνοντας ρεαλιστικές και ξεκάθαρες λύσεις. Σε πείσμα της μονοθεματικής δημόσιας συζήτησης γύρω από τις προσωπικές αγωνίες των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Η μεσαία τάξη, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας που είδαν τις ανισότητες να αυξάνονται ραγδαία, αναζητούν προγραμματικές λύσεις που η σοσιαλδημοκρατία προσφέρει στην Ευρώπη.

Στα πρόσκαιρα βοηθήματα αντιτάσσουμε τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Ισπανία. Στην συσσώρευση τραπεζικών κερδών στην πλάτη των δανειοληπτών και καταθετών, αντιπροτείνουμε την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών τους.

Η ατολμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που προτείναμε, έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε -μακράν του δεύτερου- τις πιο ακριβές τιμές χονδρικής.

Θέλουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας για τις νέες γενιές και όχι θέσεις μερικής απασχόλησης, για να εξωραΐζονται τα ποσοστά ανεργίας. Η προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου, έρχεται εκ των υστέρων και με δεδομένη τη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Επιμένουμε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής στέγης, όχι με όρους real estate όπως το εφαρμόζει η ΝΔ, για να δοθεί ανάσα στις νέες οικογένειες.

Μόνο έτσι θα αναγεννήσουμε τις ελπίδες της νέας γενιάς και της γενιάς της οικονομικής κρίσης ότι υπάρχει δρόμος για ένα πιο δίκαιο μέλλον με προοπτική και καλύτερες θέσεις εργασίας.

Φιλοδοξούμε, επίσης, να πρωτοστατήσουμε αναδεικνύοντας ένα άλλο πολιτικό ήθος. Σε αυτό δεν χωρούν νοοτροπίες εξυπηρέτησης συμφερόντων και παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη, πελατειακοί διορισμοί στις διοικήσεις φορέων του Δημοσίου, απευθείας αναθέσεις και αποδυνάμωση των Θεσμών, του Κράτους Δικαίου και της Διαφάνειας.

  •  Αναδημοσίευση από το «Βήμα της Κυριακής»
  • Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι Γραμματέας Κ. Π. Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com