Προς ΜΜΕ: Φτάνει η περιγραφή των βιασμών! Να σας τους γράψουμε και διαγώνισμα;

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Οι καθημερινοί βιασμοί!…

Δεν είναι μόνον οι γνωστοί, που τους έχουμε ακούσει, με κάθε λεπτομέρεια, 100 ή 200 φορές!
Είναι και ευφρόσυνοι βιασμοί των ΜΜΕ, και η χαρά που λέγονται, κατ’ επανάληψιν! Φτάνει! Τους μάθαμε!
Να σας τους γράψουμε και διαγώνισμα!

Έχουμε και άλλα προβλήματα!
Την πανδημία, την κλειστή Αγορά και τη φτώχεια που αυτή έχει φέρει! Έχουμε τους Τούρκους απέναντί μας! Αυτούς τους πολιτισμένους αρχηγούς τους, που είναι 400 χρόνια πίσω!
Έχουμε την απαγόρευση τής κυκλοφορίας μας! Που πρέπει να πάρεις άδεια ή να παρανομήσεις για να πας ως τον διπλανό Δήμο!
Έχουμε τις καταστροφές από τις θεομηνίες, που νέκρωσαν τον τόπο, και ξύπνησαν Υπηρεσίες και Δήμους από τον ύπνο τους!

Φτάνει πια! Οι ευφρόσυνοι βιασμοί πήραν το δρόμο τής Δικαιοσύνης… (Κάποιος να το πει στα κανάλια) Ήμαρτον! Δεν τολμάμε να πατήσουμε κουμπί! Και να μην ξανα-ακούσουμε, εκ νέου, κάποια αηδή και ασήμαντη λεπτομέρεια!

Οι νεαροί κατήγοροι τού ΠΑΣΟΚ….

Μην παραβιάζετε ανοιχτές πόρτες, όταν αγνοείτε, τι θα πει μεταπολεμική Δεξιά! Θα πει Δεξιά τού χωροφύλακα, σαν την σημερινή πανδημία! Που για να πας κάπου, ή να ανοίξεις μια δουλειά, χρειαζόταν το οκέι, τής τοπικής χωροφυλακής, ή και του πολιτικού τοπικού άρχοντα….
Και η Χούντα που ήρθε, εντάξει δεν ήταν τής Δεξιάς (λέμε, τώρα), εννοώ ότι δεν ήτανε φυσικά τού Κέντρου! Εγώ δεν μπορούσα να πάω Έξω για δουλειά τού Γραφείου, διότι μου είπανε πως… διάβαζα ΝΕΑ! Τι σήμαινε ΝΕΑ; Παρα-Ριζοσπάστης!
Και όταν ήρθε ο γερο-Καραμανλής, ψήφισαν και τα δέντρα!
Δεν το ξέρετε; Δεν το ξέρετε. Ρωτήστε κάποιον τού τότε, ή διαβάστε σχετικά…

Αλλά, το σπουδαιότερο, σκεφτείτε πώς θα ήτανε η Δεξιά στη συνέχεια, αν δεν είχε μεσολαβήσει το ΠΑΣΟΚ!! Η χωροφυλακή θα υπήρχε ακόμη!

Επί αρχών Σημίτη, είχαμε μια εξωτερική παραγωγή στην ΕΡΤ. Δεν θυμάμαι τι είχε πολιτικά συμβεί, κι εγώ το καλαμπούρισα σε μια στιγμή. Έρχεται ο σκηνοθέτης και μου λέει σιγανά «Αντώνη, σταμάτα τα αστεία, μόνον εμείς οι δυο είμαστε ΠΑΣΟΚΟι!» Και τότε ορμέμφυτα φώναξα «Μπράβο, ρε! Σταμάτησε ο μονοκομματισμός!»
Όλους τους άλλους τής παραγωγής, καμιά 20ριά, τους ήξερα από χρόνια εκεί έστω και εξ όψεως, αλλά ποιος ο λόγος να γνωρίζω και πού ανήκουνε πολιτικά;…

Όταν όμως μετά, ήρθε πάλι η Ν.Δ., με φώναξαν από το «Γραφείο τών Παραγωγών», (κάπως έτσι λεγόταν), και μου είπανε από την πρώτη κιόλας μέρα, «Δεν θα σε ξαναδούμε εδώ, μόνο απ’ τον δρόμο θα περνάς»… Αντερστούουντ; Φανταστείτε να μην είχε μεσολαβήσει το ΠΑΣΟΚ, πώς θα είχε φουντώσει και ανθίσει η Δεξιά!…
Τα άλλα που βγήκανε στη φόρα τού ΠΑΣΟΚ, τα «φτύσαμε» κι εμείς…Μα ΠΑΣΟΚ, δεν ήτανε μόνον αυτά…

Για τις νέες ταυτότητες!

Προτείνω:

Πέρα από τα γνωστά στοιχεία μας, και τα καινούργια που θα έχουν προστεθεί, να μπει και κάτω-κάτω, ποια μάρκα αυτοκίνητο διαθέτουμε, και αν είναι καινούργιο ή παλιό!
Διότι, όταν επισκέπτομαι παλιούς φίλους, που έχουμε πολύν καιρό να ιδωθούμε, το πρώτο που με ρωτάνε, (όχι αν είμαι καλά, και τι κάνω, ΑΛΛά), τι αυτοκίνητο έχω!
Και όχι απλώς αυτό! Μα, εκτός από τη μάρκα, και αν είναι καινούργιο ή παλιό! Αν δε η πόλη που επισκέπτομαι είναι μικρή, και με βλέπουνε να πεζοπορώ, με ρωτούν αμέσως: «Μα καλά (γιατί περπατάς) δεν έχεις αυτοκίνητο;!». SOS!

Βρίσκω λοιπόν αναγκαίο, για να πιστοποιείται η προσωπικότητά μας, να μπαίνουν από κάτω και τα στοιχεία τού αυτ/του μας, βεβαιωμένα κι’ απ’ την Αστυνομία, ώστε να μην λέει ο καθένας μας ό,τι θέλει, σε αυτήν την μοναδική και κοσμοϊστορική ερώτηση!
Και να μην νοικιάζουμε μερσεντές ή κάποια άλλη διθυραμβικής μάρκας αυτ/το, ‘που φυσάει!’, πηγαίνοντας στην επαρχία, και να κάνουμε ψεύτικα, τον σπουδαίο!!!

Να πάρουμε πιο πολύ στα σοβαρά την ηγεσία τών Τούρκων!

Οι Τούρκοι έχουν 30 ή 50 αποβατικά σκάφη!
Από πότε άρχισαν να τα μαζεύουν αυτά;
Το σκεφτήκαμε ποτέ, ή εξαντλούμεθα μισοκοιμισμένοι σε ανούσιες αντιπολιτευτικές μάχες στη Βουλή;
Τι τα θέλουν;
πού θα τα χρησιμοποιήσουν, αλλού από τα Δυτικά τους σύνορα;

Δεύτερο, και τρομερότερο.
Ζητά να αποκτή100 (!!!) F-35! Τι θα τα κάνει;
Αυτά τα πανάκριβα και ακριβοσυντήρητα όπλα, τι τα θέλει;
Εμείς το σκεφτήκαμε ποτέ, ή περί άλλα τυρβάζουμε;
Τι άλλο από το να τα χρησιμοποιήσει για κατακτητικούς σκοπούς τα ζητάει; Και όχι μόνο για τα νησιά μας, παρά και για όλη τη Β. Αφρική που συμπεριλαμβάνεται στη Γαλάζια του Πατρίδα;
Μιλάμε για τρελές ιστορίες! Ιστορίες τού 1.500 !
Ποιος σκέπτεται πια κατακτητικούς πολέμους στον καιρό μας;!

Τους υπενθυμίζω, ότι αυτές τις μέρες, η απειλούμενη Αίγυπτος, ως χώρα τής (καθυστερημένης) Γαλάζιας Πατρίδας τους, εγκαινίασε ένα τεράστιο αρχαιολογικό μουσείο!
Αυτό θα πει πολιτισμός! Αυτός είναι ο σημερινός κόσμος!
Όχι οι αναχρονιστικές παλικαριές, και οι ανείπωτες απεχθείς αιματοχυσίες!

Και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό! Εδώ και πενήντα χρόνια, έχω γνωριστεί με αμέτρητους Τούρκους, επιστήμονες και μη. Και γίναμε με όλους φίλοι, συζητώντας μαζί τού κόσμου τα ενδιαφέροντα θέματα, που δεν είχαν ποτέ, καμία σχέση, με την παρελθούσα ιστορία μας!
Ρώτησε τον λαό του, αν ενδιαφέρεται για τέτοιες αναχρονιστικές εμπλοκές, ή όποιος πει «όχι», κλείνεται αμέσως στις δημοκρατικές φυλακές του;
Και ερχόμαστε σήμερα, στον Μωάμεθ τον Γ’, τον καινούργιον κατακτητή, να μιλάμε με λογικές τού τότε;!
Ετοιμάζεται από χρόνια, για την τελική ασχετοσύνη του!
Κι εμείς; Και η Ε. Ε.; Αρκεί να πουλήσουμε;

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή