Προσωρινές συντάξεις: Για ποιους και πόσο αυξάνεται η προκαταβολή

by Times Newsroom 1
Share this

Αύξηση της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, από 50% που ήταν μέχρι σήμερα, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η σχετική νομοθεσία πρωτοβουλία θα έρθει στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο και θα ισχύσει από τέλη Αυγούστου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως χαμηλότερο πλαφόν ορίζονται τα 384 ευρώ και ανώτερο το διπλάσιο. Αναφερόμενος στις συντάξεις χηρείας, ανέφερε ότι και σε αυτές θα αυξηθεί η προκαταβολή κατά 20% φτάνοντας το 70%, μέσα στο καλοκαίρι.

Δεσμεύθηκε ακόμη να γίνεται στο εξής «όσο το δυνατόν πιο σύντομα» η καταβολή του εφάπαξ. Όπως είπε το νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να γίνεται μια εκτίμηση του μέσου όρου του ύψους του εφάπαξ σε ταμεία διαφορετικά, διακριτά μεταξύ τους για να μην υπάρχει και περίπτωση που υπερκαλύπτεται το εφάπαξ. Ειδική διάταξη θα υπάρχει και για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η οποία θα επιτρέπει τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης, κάτι που έως τώρα απαγορευόταν.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε για ακόμη μία χρονιά τους ξενοδόχους να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και να υποδεχθούν τους Έλληνες τουρίστες, υπογραμμίζοντας ότι οι πληρωμές τους θα γίνουν σε έναν μήνα.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή