Πρόταση μομφής: Κόντρα Σκέρτσου-Ραγκούση στη Βουλή για την κακοκαιρία «Ελπίδα»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων για τον χιονιά

by Times Newsroom

Μία νέα κόντρα προέκυψε στη Βουλή , κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την «συγγνώμη» της κυβέρνησης να προκαλεί μία αντιπαράθεση του Άκη Σκέρτσου με τον Γιάννη Ραγκούση.

«Η συγνώμη είναι εφαλτήριο αυτογνωσίας και διόρθωσης είναι σημαντικότερη από την παραίτηση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε πως όσα ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας μας πλήγωσαν. «Οφείλουμε μια συγνώμη στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν, αλλά κι ένα ευχαριστώ στα Σώματα Ασφαλείας και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, που πολέμησαν επί πέντε ημέρες για να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε και σημείωσε πως η συγνώμη είναι μια έντιμη αναγνώριση όσων δεν πήγαν καλά.

Στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οδύρεται ότι δεν είχαμε νεκρούς στις φυσικές καταστροφές, αλλά στην πανδημία κι αυτό είναι υποκρισία.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Ραγκούσης, τον κάλεσε να επιβεβαιώσει δημοσίευμα ιστοσελίδας σχετικά με όσα διημείφθησαν στη σύσκεψη πριν την έλευση της κακοκαιρίας.

«Δεν ανακαλύπτετε την πυρίτιδα, έχει βγει ΔΤ για το ποιοι συμμετείχαν σε συσκέψεις, δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα σε σχέση με αυτά που διημείφθησαν σύσκεψη, και δεν εφαρμόστηκαν με ευθύνη Αττικής Οδού», απάντησε ο Άκης Σκέρτσος.

«Το επιτελικό κράτος είναι όχι άλλη Μάντρα κι όχι άλλο Μάτι και πάει πολύ όταν η κυβέρνηση σας με θύματα και την γνωστή τραγική κατάσταση που βιώσαμε όλοι από τις φονικές πυρκαγιές, ζητάει ανερυθρίαστα πρακτικά συνεδριάσεων… Δεν μπορούμε να δεχθούμε, από τους ανθρώπους και την κυβέρνηση που με τα έργα τους κατέστρεψε μια χώρα», ανέφερε από την πλευρά της κι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων για τον χιονιά.

Να δοθούν «εδώ και τώρα» στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων για τον χιονιά, «για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «για έξι ολόκληρες μέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά». Ειδικότερα αναφέρει:

«Πρώτα έριξαν τις ευθύνες στην ΕΜΥ για να διαψευσθούν πανηγυρικά. Μετά, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα γελοιοποιηθούν, έβγαλαν εκτός επικράτειας του κράτους Μαραθώνος και Κατεχάκη. Αργότερα όταν οι αντιδράσεις έγιναν χιονοστιβάδα αποφάσισαν να θυσιάσουν τον γαλάζιο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Τις αποφάσεις τις πήραν ο “επιτελάρχης” κ. Σκέρτσος και ο… θεόσταλτος κ. Τριαντόπουλος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον κ. Σκέρτσο και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων και «πριν καλά καλά ο κ. Σκέρτσος απαντήσει, έσπευσε να πάρει το λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κα Αραμπατζή, για να αποκαλύψει ότι βεβαίως και υπάρχουν πρακτικά. Ενώ ο ένοχος υπουργός αμέσως μετά έκανε τον Κινέζο, λέγοντας ότι αγνοεί την ύπαρξή τους».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Αρκετά πια με την κοροϊδία. Αρκετά με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκετά με τη μετάθεση ευθυνών. Εδώ και τώρα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην δημοσιότητα για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com