Πρωθυπουργός Σουηδίας: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα βοηθήσει στην ασφάλεια της Βαλτικής

«Εάν δεχθούμε επίθεση, τότε έχουμε καλύτερες ευκαιρίες να λάβουμε υποστήριξη από άλλες χώρες»

by Times Newsroom

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, δήλωσε σε μέλη του κόμματος ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα δώσει στη χώρα «μια ιδιαίτερη ευθύνη» για την ασφάλεια στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου TT, αναφέρει το Bloomberg.

«Εάν η Σουηδία δεχθεί επίθεση, τότε έχουμε καλύτερες ευκαιρίες να λάβουμε υποστήριξη από άλλες χώρες, αλλά δίνεις επίσης εγγυήσεις ασφαλείας», δήλωσε η Άντερσον στα μέλη του κόμματος στο Σούντμπιμπεργκ της Σουηδίας, πριν από μια ομιλία την 1η Μαΐου στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Η Σουηδία, μαζί με την Φινλανδία, άρχισαν να συζητούν την ένταξη στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Άντερσον δήλωσε στα μέλη του κόμματός της ότι αν η Φινλανδία επιλέξει να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία, «η Σουηδία θα είναι πιο ευάλωτη αν δεν γίνουμε μέλη».

Ερωτηθείσα σχετικά με την προοπτική πυρηνικών όπλων σε σουηδικό έδαφος, η πρωθυπουργός επεσήμανε το παράδειγμα των Σοσιαλδημοκρατών στη Νορβηγία. «Είναι στο ΝΑΤΟ εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι απίστευτα δραστήριοι διεθνώς τόσο σε θέματα διαμεσολάβησης όσο και αφοπλισμού», είπε.

Η Σουηδία σχεδιάζει να δημοσιεύσει μια λευκή βίβλο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 13 Μαΐου, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών συζητήσεων των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών της Άντερσον για το θέμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com