Προβολή ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο

Μια απροσδόκητη ματιά στην φιλία δύο γιγάντων, του Gary Cooper (Βραβευμένος με δύο Όσκαρ) και του Ernest Hemingway (Βραβευμένος με Νόμπελ και Πούλιτζερ)

by Times Newsroom

Το FeCHA στηρίζει την  προβολή, με ελεύθερη είσοδο, του ντοκιμαντέρ “Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ” (2013) που θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19.00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα – Μετρό: Πανεπιστήμιο).

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας, συμμετείχε στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. «Για πολύ καιρό η συνείδησή μου κι εγώ γνωρίζαμε ότι έπρεπε να πάω στην Ισπανία», έγραψε πριν φύγει από τη Νέα Υόρκη για την Ισπανία το 1937. Ο πόλεμος αποτέλεσε έμπνευση για το βιβλίο του, «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;», το οποία μεταφέρθηκε στο σινεμά με τους Γκάρι Κούπερ, Κατίνα Παξινού και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

Μετά τον πόλεμο εγκαταστάθηκε στην Κούβα όπου παρέμεινε μέχρι το 1960. Το 1964 η Κούβα έβγαλε γραμματόσημα με την εικόνα του διάσημου συγγραφέα.

Πληροφορίες:
Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ του John Mulholland (ΗΠΑ, 2013, Διάρκεια: 140’)
Πότε: Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19.00

Υπόθεση: Μια απροσδόκητη ματιά στην φιλία δύο γιγάντων, του Gary Cooper (Βραβευμένος με δύο Όσκαρ) και του Ernest Hemingway (Βραβευμένος με Νόμπελ και Πούλιτζερ). Εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες, ο συντηρητικός και ο φιλελεύθερος, η φιλία τους είναι και μια μελέτη του 20ου αιώνα.

Trailerhttps://youtu.be/4SvF1_WNQz0


Είσοδος ελεύθερη. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε προκράτηση θέσεων εδώ

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ “American Book Club
Πρόγραμμα:
Τρίτη 8 Μαρτίου στις 19.00: «Το Πορφυρό Χρώμα» του Steven Spielberg (ΗΠΑ, 1985, Διάρκεια: 154’)
Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19.00: «Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ» του John Mulholland (ΗΠΑ, 2013, Διάρκεια: 140’)
Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 20.00: «Τρούμαν Καπότε & Τενεσί Γουίλιαμς» της Lisa Immordino Vreeland  (ΗΠΑ, 2020, Διάρκεια: 86’)

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com