Ψηφιακοί κατάλογοι της The Blender Gallery

by Times Newsroom 1
Share this

Απολαύστε τους ψηφιακούς καταλόγους της The Blender Gallery από τις πρώτες εκθέσεις της το 2013 μέχρι σήμερα. Πατήστε πάνω σε κάθε κατάλογο για να ανακαλύψετε τoυς καταλόγους των επιλεγμένων εκθέσεων και διαβάστε παρακάτω λίγα λόγια για τη καθεμία.

Ο Μανώλης Αναστασάκος με την ατομική του έκθεση ‘Μύθος’, προσεγγίζει τους μύθους όλου του κόσμου με συνέπεια και με αριστοτεχνικές δομές στο έργο του. Η ατομική έκθεση ‘Synced της Ελιώνας Ντούκνη, αναδεικνύει την αυθόρμητη, ενστικτώδης και ανέντακτη ζωγραφική της που πηγάζει από τη βαθιά εσωτερική της ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση.

Ο τίτλος της έκθεσης ‘Highbreeds’, είναι από μόνο του ένα λογοπαίγνιο που απηχεί ομόφωνα την έννοια του προγονικού του αγγλικού όρου hybrids. Αυτός ο πρόσφατα επινοημένος όρος συνδέεται με τον Ντυσανικό ήθος στο έργο και των δύο συμμετεχόντων καλλιτεχνών – του Τζόνστον Φόστερ και του Διονυσίου Φραγκιά – και οι δύο μάστορες και χειριστές διαφορετικών μεθόδων και υλικών. Επί των σχετικών με την ανθρώπινη ηλιθιότητα ζητημάτων τοποθετείται μέσα από τη νέα του συλλογή με τίτλο ‘Homo Stultus’ (άνθρωπος ηλίθιος) ο Ταξιάρχης Μερμίρης.

Ο Μανώλης Αναστασάκος στην έκθεση ‘Cosmos’, αφηγείται την περιπετειώδη αλλά και την μελαγχολική περιπλάνησή του σε έναν αποκαλυπτικό κόσμο εννοιολογικών και αισθητικών αντιθέσεων, επιζώντας τη συμφιλίωση, το δίδαγμα, την ελευθερία, ενώ ο Philip Tsiaras, παρουσίασε τη δουλειά του με τίτλο ‘The Universe of Things’, γνωρίζοντας συνειδητά ότι το έργο του έχει ρίζες κλασικές και συνδέεται με το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας.

Η έκθεση Moments of Becoming’ με τους Ταξιάρχη Μερμίρη, Έλμα Πετρίδου, Κωνσταντίνο Πάτσιο και Αντώνη Τσακίρη, κήρυξε την αρχή των εκθέσεων της The Blender Gallery το 2013, με συνέχεια την ομαδική έκθεση ‘Dreamsailors’, με τους Μανώλη Αναστασάκο, Αλέξη Αυλάμη και Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο, με έργα τους που αφηγούνται ιστορίες που είναι προσωπικές αλλά και συλλογικές.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή