Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την τηλεργασία

by Times Newsroom 1

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής, από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, το σχέδιο νόμου για το «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, στην Ολομέλεια επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την έναρξη της κατ’ άρθρων συζήτησης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, ανέφερε ότι στην τροπολογία που θα καταθέσει -ίσως και σήμερα- το υπουργείο Εσωτερικών, θα προστεθεί και μια εξουσιοδοτική διάταξη για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα αφορά την κωδικοποίηση του υφιστάμενου νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Πρόκειται, τόνισε, για «μια καθαρά διοικητικού χαρακτήρα ρύθμιση της εφαρμογής του νόμου, δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση ΠΔ, γιατί σεβόμαστε και τον χρόνο εργασιών της Βουλής». Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθύμισε ότι, με έκδοση ΠΔ έχει γίνει και η κωδικοποίηση του νόμου περί της εκλογής των βουλευτών.

Επίσης, όπως έχει ενημερώσει την Επιτροπή, ο κ. Βορίδης, στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν διατάξεις για την αναμόρφωση των εισαγωγικών εξετάσεων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και ρυθμίσεις – παρεμβάσεις για το σύστημα της κινητικότητας προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή