Πυρηνικά: Στην Ουκρανία ο Γκρόσι του ΔΟΑΕ

«Να μην χάνουμε άλλο χρόνο»

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) επισκέφθηκε τον πυρηνικό σταθμό Konstantinovka στη νότια Ουκρανία την Τετάρτη σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει «τεχνική βοήθεια» εν μέσω φόβων για ατύχημα.

«Βρίσκομαι στην Κεντρική Νότια Ουκρανία για να συναντήσω κυβερνητικούς αξιωματούχους και ουκρανικό προσωπικό», έγραψε ο Ραφαέλ Γκρόσι σε ένα tweet που συνοδευόταν από φωτογραφίες που τον δείχνουν να δίνει χειραψία με υπαλλήλους του σταθμού επαινώντας «την αντοχή» τους. «Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε εδώ για να παρέχουμε αποτελεσματική υποστήριξη σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε. «Ήθελα να σας πω ότι είμαστε εδώ μαζί σας, ότι είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε δυνατή μορφή», επιμένει ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ.

«Μην χάνετε άλλο χρόνο»

Ο Οργανισμός ελπίζει τώρα να είναι σε θέση να στείλει γρήγορα εμπειρογνώμονες επιτόπου και να παραδώσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εγγύηση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων. Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης πριν από 35 μέρες, ο Ράφαελ Γκρόσι προειδοποιεί συνεχώς για τους κινδύνους αυτού του πολέμου, του πρώτου που λαμβάνει χώρα σε μια χώρα με έναν τεράστιο πυρηνικό στόλο που περιλαμβάνει 15 αντιδραστήρες σε τέσσερις λειτουργικούς σταθμούς, καθώς και χώρους αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων. «Έχουμε ήδη αποφύγει αρκετά περιστατικά. Δεν μπορούμε να χάνουμε άλλο χρόνο», δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της ΔΟΑΕ.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι αρχικά ήθελε να συνάψει συμφωνία με τη Μόσχα και το Κίεβο και ταξίδεψε στην Τουρκία στις 10 Μαρτίου για διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή