Qatargate: «Διαλύστε το Ευρωκοινοβούλιο», λέει ο Όρμπαν – «Ήρθε η ώρα να αποστραγγιστεί ο βάλτος»

Ο Βίκτορ Όρμπαν κατακεραύνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις του σκανδάλου Qatargate.

by Times Newsroom

Το σκάνδαλο Qatargate του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε. Ο λόγος για τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ζήτησε τη… διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το euronews, την Τετάρτη, ο Όρμπαν κατακεραύνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το Κατάρ χρηματίζοντας Ευρωπαίους αξιωματούχους και, δανειζόμενος μια φράση του «φίλου» του, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι ήρθε η ώρα να «αποστραγγιστεί ο βάλτος» στις Βρυξέλλες.

Το σκάνδαλο, είπε ο Όρμπαν, έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του θεσμού, γι’ αυτό και υποστηρίζει την κατάργηση του οργάνου όπως υφίσταται σήμερα.

Ο Όρμπαν ζήτησε επίσης τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διορίζονται από τα εθνικά κοινοβούλια αντί να εκλέγονται.

«Οι Ούγγροι θα ήθελαν να διαλυθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή», δήλωσε ο Όρμπαν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ο βαθμός στον οποίο έχει πληγεί η φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ουγγαρία είναι εύκολο να απαντηθεί: καθόλου, διότι δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος!».

Ανησυχία για ανελεύθερη οπισθοδρόμηση ή ουγγαροφοβία;

Η συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ενώ η ΕΕ έχει παγώσει χρηματοδότηση ύψους άνω των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουγγαρία, λόγω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση Όρμπαν έχει καταπατήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, έχει επιτρέψει την «επίσημη» διαφθορά και έχει περιορίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Τον Σεπτέμβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δημοκρατία και θα μετατραπεί σε «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας» υπό την ηγεσία του Όρμπαν – κατηγορία που η κυβέρνησή του απέρριψε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Όρμπαν κατηγόρησε για τις «κλειδωμένες» σχέσεις του με την ΕΕ την «ουγγαροφοβία» στο εσωτερικό του μπλοκ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com