Qatargate – La Repubblica: Η σύζυγος του Παντσέρι έκανε ταξίδι αναψυχής στο Μαρόκο και ένιωσε σαν…VIP

Η συνομιλία που κατέγραψαν οι βελγικές αρχές

by Times Newsroom

Οι έρευνες των Βελγικών αρχών σχετικά με την υπόθεση Qatargate και της διαφθοράς μελών του Ευρωκοινοβουλίου συνεχίζονται. Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκεται ο Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια νέα υποκλοπή συνομιλιών.

Σε αυτή, συνομιλεί ο Αντόνιο Παντσέρι με τη γυναίκα του και την κόρη του οι οποίες βρίσκονται ταξίδι στο Μαρόκο.

Το τηλεφώνημα, έγινε στις 4 Ιουνίου του 2022 και σε αυτό ακούγεται η γυναίκα του Παντσέρι να του λέει: «Πήγε πολύ καλά, μας έκαναν να αισθανόμαστε σαν VIPs, πήγαμε για καφέ στον Ατμούν». Για να επανέλθει εκείνος, ρωτώντας: «Είδατε τα κουτιά;». «Ναι, τα είδαμε!» απάντησε η Κολεόνι, ικανοποιώντας, προφανώς, τον Παντσέρι, ο οποίος ακούστηκε να γελάει.

Ποιος είναι όμως ο Ατμούν που αναφέρεται στο τηλεφώνημα; Ο Αμπντεραχίμ Ατμούν, πρόκειται για έναν Μαροκινό διπλωμάτη, και όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, είναι γνωστός στο κύκλωμα ως «ο γίγαντας», που ήταν πρέσβης στη Βαρσοβία και διατηρούσε απευθείας επαφές με τον Ιταλό πρώην, πλέον, Ευρωβουλευτή από το Μπέργκαμο.

Η απευθείας κλήση στον Ατμούν

Την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, ο Παντσέρι συνομίλησε απευθείας με τον Ατμούν στο τηλέφωνο. Αρχικά, αστειεύτηκαν σχετικά με τα «δώρα» που έλαβαν η σύζυγος και η κόρη του στο ταξίδι τους στο Μαρόκο ενώ στην συνέχεια η συζήτηση τους «σοβάρεψε» όταν ο Παντσέρι ρώτησε τον Ατμούν σχετικά με το «θέμα της κόρης του» και συνέχισε αναφέροντας πως θα βάλει την κόρη του, Σίλβια, να ετοιμάσει ένα προσχέδιο σύμβασης, το οποίο «θα στείλει στον ίδιο» τον Ατμούν για να ελέγξει αν είναι όλα καλά.

Στη συνέχεια, ο Παντσέρι κάνει αναφορά στο «συμβούλιο των Μαροκινών» και μιλάει για ένα σχέδιο σύμβασης, ένα είδος συμφωνίας. Ο Ατμούν, με τη σειρά, επιβεβαιώνει όσα ακούει και αναφέρεται σε συμβόλαιο «για ένα έτος», πριν κλείσουν το τηλέφωνο.

Οι αρχές ερευνούν την συγκεκριμένη συνομιλία προκειμένου να καταλάβουν για ποια σύμβαση μιλούσαν και ποιο ήταν το περιεχόμενό της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com