“Προσωπική υπογραφή” – Ένα ανθρωποκυνηγητό στην ευρωπαϊκή ήπειρο αναζητώντας τον ένοχο…

by Times Newsroom 1

Σε συνεργασία µε τον Andreas Gössling

MICHAEL TSOKOS: ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

TRUE CRIME THRILLER

Βασισµένο σε αληθινή ιστορία.

Ο ιατροδικαστής δόκτωρ Φρεντ Άµπελ, από την Οµοσπονδιακή Υπηρεσία ∆ίωξης Εγκλήµατος, ασχολείται µε έναν κατά συρροήν δολοφόνο, που δρα σε όλη την Ευρώπη. Κοντά σε ευρωπαϊκά αεροδρόµια γίνονται αλλεπάλληλες δολοφονίες γυναικών, που φέρουν την προσωπική υπογραφή του δράστη. Με βάση µια ειδική ανάλυση DNA, ύποπτος για τις δολοφονίες αυτές κρίνεται ο πρώην στρατιώτης Λαρς Μόεβιχ, παλιός φίλος του Άµπελ από τα χρόνια του στρατού. Όµως ο ιατροδικαστής δε θα τον θεωρούσε ποτέ ικανό για τέτοια βάναυσα εγκλήµατα. Ο Μόεβιχ δεν έχει άλλοθι και τίθεται υπό κράτηση. Καθώς η µικρή κόρη του Μόεβιχ αργοπεθαίνει από λευχαιµία, ο Άµπελ προσπαθεί πυρετωδώς να ανακαλύψει τον πραγµατικό ένοχο. Ένα ανθρωποκυνηγητό στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που κόβει την ανάσα, θέτει τη ζωή του ιατροδικαστή σε κίνδυνο, την ώρα που τον βασανίζουν οι αµφιβολίες για την αθωότητα του φίλου του.

Ο Μίχαελ Τσόκος γεννήθηκε το 1967 στο Κίελο και διευθύνει το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του πανεπιστηµιακού νοσοκοµείου Σαριτέ και το Κρατικό Ινστιτούτο ∆ικαστικής και Κοινωνικής Ιατρικής στο Βερολίνο. Είναι ο πιο γνωστός ιατροδικαστής στη Γερµανία και εργάζεται ενεργά ως ειδικός τόσο στη Γερµανία όσο και στο εξωτερικό, όπως για τον ΟΗΕ, στην αναγνώριση θυµάτων άµαχου πληθυσµού σε εµπόλεµες περιοχές. Επίσης, παρουσιάζει ιατροδικαστική εκποµπή στο κανάλι του National Geographic. Οι εντυπωσιακές συλλογές ιατροδικαστικών περιπτώσεων που περιλαµβάνονται στο συγγραφικό του έργο, όπως το Dem Tod auf der Spur και το Der Totenleser, έχουν γνωρίσει τεράστια παγκόσµια επιτυχία.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Υποτροπή.

Ο Αντρέας Γκέσλινγκ γεννήθηκε στο Γκελχάουζεν το 1958 και ζει στο Βερολίνο. Έχει κάνει σπουδές πολιτικών και κοινωνικών επιστηµών και έχει δηµοσιεύσει πολλά µυθιστορήµατα και δοκίµια.

Τα βιβλία της σειράς Zerschunden (Προσωπική Υπογραφή), Zersetzt και Zerbrebs, που γράφτηκαν σε συνεργασία του Μίχαελ Τσόκος µε τον Αντρέας Γκέσλινγκ, βασίζονται σε πραγµατικά γεγονότα και συµπεριλήφθηκαν στη λίστα των δέκα bestsellers του Spiegel.

  • Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • Εκδόσεις Λιβάνη
  • Αθήνα 2021. Σελίδες: 448
  • Τιμή: € 17,50 (με ΦΠΑ)
  • ISBN 978-960-14-3644-9

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή