Rabbit’s Eye Trio + Δημήτρης Χιώτης στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

by Times Newsroom

Η Μαρία Κριτσωτάκη (φωνή), ο Γιάννης Ηλιάκης (τύμπανα) και ο Βασίλης Τζαβάρας (κιθάρα) μαζί με τη Miriam den Boer (βιολί) δημιούργησαν το κουαρτέτο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Rabbit’s Eye και κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2022 το πρώτο τους CD με τίτλο “the damage was terrific” στην αμερικάνικη εταιρία FPE records.

Τρία από τα μέλη των Rabbit’s Eye, Κριτσωτάκη, Ηλιάκης και Τζαβάρας παρουσιάζουν μέρος του ηχητικού τους μονοπατιού και συμπράττουν με τον Δημήτρη Χιώτη στη λύρα. Ένα αυτοσχεδιαστικό live γεμάτο ηχητικές ανατροπές.

Ο Δημήτρης Χιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε παιδαγωγικά. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική με κύριο όργανο την κρητική λύρα. Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει μια ηλεκτρική εκδοχή αυτού του οργάνου η οποία δίνει νέες ηχητικές δυνατότητες. Παράλληλα έχει μελετήσει διάφορα όργανα της Μέσης Ανατολής όπως το αραβικό ούτι, το αφγανικό ραμπάμπ και το ιρανικό καμαντσέ. Σπούδασε βυζαντινή μουσική και μελέτησε το ρεπερτόριο της οθωμανικής, αραβικής και πέρσικης μουσικής. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Alati” από την αυστριακή Αlessa Records (Οκτώβριος 2021).

Links:

➤ www.fperecs.bandcamp.com/album/the-damage-was-terrific

➤ www.youtube.com/watch?v=sa2Y2lMaJlA&ab_channel=FPERecords

➤ www.facebook.com/profile.php?id=100082990639691

➤ www.diskoryxeion.blogspot.com/2022/06/rabbits-eye.html

κρατήσεις απαραίτητες: www.viva.gr/tickets/music/kritsotaki-iliakis-tzabaras-guest-xiotis & 213 00 40 496

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com