Ραχήλ Μακρή: «Η επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας των self tests σε μαθητές είναι αντισυνταγματική»

by Times Newsroom

Η επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας των self tests σε μαθητές είναι αντισυνταγματική.

Τα τεστ στα παιδιά αποτελούν παρέμβαση στο σώμα τους, είναι αντίθετα με την αρχή της σωματικής ακεραιότητας του ανθρώπου και προϋποθέτουν τη συναίνεση των γονιών.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική, γνωστή και ως Σύμβαση του Οβιέδο, την οποία έχει ενσωματώσει η Ελλάδα στη νομοθεσία της με τον νόμο 2619/1998, απαγορεύει υγειονομική επέμβαση χωρίς συναίνεση του ατόμου, ενώ στο Άρθρο 12 – του Νόμου 3418/2005 ξεκάθαρα, ορίζεται η Συναίνεση του ενημερωμένου ασθενή σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

Κατά συνέπεια, ο εξαναγκασμός με την απειλή στέρησης της φοίτησης στο σχολείο είναι παράνομος ενώ όσοι συμμετέχουν σε αυτό διώκονται ποινικά.

Η Υπουργός Παιδείας καλά θα κάνει να πάψει να παραβιάζει το Σύνταγμα και να κάτσει να διαβάσει τους νόμους και το διεθνές δίκαιο, μήπως καταφέρει να αποκτήσει στοιχειώδη νομική σκέψη και ηθική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή