«Ρεσάλτα» σε πλοία με στολή τζετ από τους Βρετανούς πεζοναύτες

by Times Newsroom 1

Μία «γεύση» από το μέλλον έδωσαν οι Βασιλικοί Πεζοναύτες της Μ. Βρετανίας με βίντεο από επίδειξη/ άσκηση ταχείας επιβίβασης σε πλοίο η οποία έγινε όχι από ελικόπτερο ή άλλο πλεούμενο, μα με άλμα με χρήση στολής τζετ.

Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει ενθουσιάσει τους φίλους των jet suits και μη. Η εταιρεία που είναι πίσω από το εγχείρημα αυτή είναι η Gravity Industries, δημιούργημα του Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ, εφέδρου των Βασιλικών Πεζοναυτών. Το JetSuit έχει ισχύ 1000bhp και αξιοποιεί την ανθρώπινη αίσθηση ισορροπίας ώστε να παρέχει μια εμπειρία που παραπέμπει στον «Iron Man» των κόμικ.

Στο πλαίσιο της επίδειξης οι πεζοναύτες πλησιάζουν με τα ταχύπλοά τους το πλοίο- στόχο που είναι ήδη εν κινήσει και κάποιοι από αυτούς απονηώνονται από τα σκάφη τους με τις ιπτάμενες στολές τους. Στη συνέχεια φτάνουν γρήγορα στο σκάφος- στόχο, όπου και προσνηώνονται.

Στο πλαίσιο της επίδειξης, ιπτάμενος πεζοναύτης βοηθά τους άλλους να επιβιβαστούν πετώντας τους σκάλα μετά την επιβίβασή τους, ενώ σε άλλη μια περίπτωση κινείται μεταξύ του πλοίου και του ταχυπλόου. Επίσης, στο τρίτο σκέλος, επιδεικνύεται η ταχεία προσνήωση τριών, ο ένας μετά τον άλλον.

Το βίντεο προκαλεί σίγουρα εντύπωση, αν και τίθενται κάποια ερωτήματα σχετικά με την πραγματική τακτική χρησιμότητα του εξοπλισμού αυτού (είναι θορυβώδης, οπότε θα γίνεται αντιληπτή η χρήση του, ενώ οι χρήστες είναι εκτεθειμένοι σε εχθρικά πυρά- επίσης δεν είναι γνωστό τι οπλισμό θα μπορούν να έχουν μαζί τους). Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία δουλεύει με ειδικούς για την εξεύρεση λύσεων- όπως πχ τροποποιήσεις και επιπλέον εξοπλισμού για τη χρήση τυφεκίου εν πτήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή