Ρέθυμνο: Βιοκλιματική ανάπλαση σε επτά κεντρικούς δρόμους

by Times Newsroom 1

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της ανάπλασης επτά κεντρικών δρόμων στην πόλη του Ρεθύμνου μετά και την υπογραφή από πλευράς του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Το έργο προϋπολογισμού 1.793.000 ευρώ, έχει τον τίτλο «Βιοκλιματική Ανάπλαση κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου» και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το έργο

Πρόκειται για την ανάπλαση επτά οδών στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, οι έξι από αυτές συνδέουν κάθετα τις ήδη αναπλασμένες κεντρικές αρτηρίες της πόλης Λ. Κουντουριώτη και οδού Μοάτσου ενώ ο έβδομος δρόμος είναι παράλληλος των κεντρικών αρτηριών. Το μήκος ανάπλασης και των επτά δρόμων είναι περίπου 800 μέτρα με τη συνολική επιφάνεια ανάπλασης και των 7 δρόμων να είναι περίπου 9.000 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με το έργο μεταξύ άλλων, κατασκευάζονται νέα πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος σε κάποια σημεία το 1 μέτρο και 60 εκατοστά, τοποθετείται λωρίδα όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες, χρησιμοποιούνται στις διασταυρώσεις και διαβάσεις πεζών τσιμεντοκυβόλιθοι ενώ το ελάχιστο πλάτος διέλευσης οχημάτων είναι τα 3.20 μέτρα. Το μέγιστο είναι τα 3.50 μέτρα.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει γίνει Ανάπλαση των οδών Πρεβελάκη, Καστρινάκη, Παρέν Σιγανού, Δασκαλάκη, Χατζηδάκη, Καζαντζάκη, Ασκούτση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή