#Retreat2022: Οι επαγγελματίες της ενημέρωσης συναντούν την ακαδημαϊκή δημοσιογραφία

by Times Newsroom

Θέματα που αφορούν τη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία σε συγκυρίες και συνθήκες της σύγχρονης εποχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του #Retreat2022, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 (10:00 – 17:00) στον Ιανό στην Αθήνα (Σταδίου 24). Συνδιοργανωτές του #Retreat2022 είναι τo Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Advanced Media Institute και η ενημερωτική ιστοσελίδα www.dimosiografia.com. Οι εισηγήσεις, οι συζητήσεις και τα εργαστήρια είναι ανοικτά προς όλους για διαδικτυακή συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων στη διεύθυνση: https://bit.ly/3Ca2c1j

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία workshops που αφορούν πρώτιστα την αποτύπωση των αλλαγών στη διδασκαλία, την έρευνα, τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία, ως εξής:

  • Αποκωδικοποιώντας τα social media.

  • Επιστήμη και ανορθολογισμός στη δημοσιογραφία.

  • Influencers και Δημοσιογράφοι.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με διακεκριμένους ομιλητές και θέμα «Πού πηγαίνει το Διεθνές Σύστημα: αναζητώντας την επόμενη μέρα» με τους εξής άξονες συζήτησης:

  • «Πώς την ερμηνεύουμε». Ειρήνη Χειλά, Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων

  • «Πώς την προσλαμβάνουμε». Βαγγέλης Χωραφάς, Πολιτικός Αναλυτής

  • «Πώς την περιγράφουμε στην κοινή γνώμη». Αθανάσιος Σαμαράς, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

  • «Ο νέος ρόλος του μηντιακού σύμπαντος». Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημοσιογράφος

Συμμετέχει συντονίζοντας η. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ και δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου.

Υποστηρικτές του #Retreat2022 είναι ο Ιανός και οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία», όπως και άλλα 12 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, δέχονται αυτή την περίοδο και ως τις 15 Νοεμβρίου 2022 αιτήσεις για εισδοχή νέων φοιτητών για έναρξη σπουδών από το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com