RND: «Ο Ερντογάν θα δημιουργήσει πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα»

Πυκνώνουν οι φωνές των αναλυτών στη Γερμανία για το σενάριο «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

by Times Newsroom

Καθημερινά εμφανίζεται πλέον το σενάριο μιας εμπλοκής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον γερμανικό Τύπο. Σε ανάλυση του γερμανικού δικτύου RND, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος πρόεδρος αποτελεί πλέον «απειλή για το ΝΑΤΟ», σημειώνοντας μάλιστα η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί εκ νέου τη συμφωνία για τα υποβρύχια με την Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναλύει το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δημιουργήσει από «θερμό μέχρι πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο».

«Απειλεί ακόμα και με πυραυλική επίθεση κατά της πρωτεύουσας της Ελλάδας» αναφέρει η ανάλυση, τονίζοντας πως «ο Ερντογάν «ίσως και να είναι πράγματι έτοιμος να ξεκινήσει πόλεμο με την Αθήνα, ώστε να παραμείνει στην εξουσία».

Ακάρ: «Η Ελλάδα τροφοδοτεί την αστάθεια στο Αιγαίο»

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προχώρησε σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, μετά το μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά.

«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του από τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ειδικότερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «θρασεία τη συμπεριφορά της Αθήνας» δηλώνοντας μάλιστα πως η χώρα μας «προσθέτει νέες προκλήσεις κάθε μέρα».

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ. Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι’ αυτό» δήλωσε ο Ακάρ.

«Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή