Ρώμη: Η ΠτΔ επισκέφθηκε πρόσφυγες προερχόμενους και από την Λέσβο στη κοινότητα Σαντ’ Ετζίντιο

«Μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης»

by Times Newsroom 1

Στην έδρα της Κοινότητας Σαντ’ Ετζίντιο. μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Ρώμη,

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τον οργανισμό που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Ιταλικού Κράτους τη μετεγκατάσταση προσφύγων, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων, από τη Λέσβο και γενικότερα την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθρωπιστικοί Διάδρομοι».

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων της κοινότητας αυτής, ενημερώθηκε για το έργο και τις δραστηριότητές του και συναντήθηκε με οικογένειες προσφύγων.

Αμέσως μετά, δήλωσε ότι «Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Σαντ’ Ετζίντιο και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια.

Το Κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν τον δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή