Ρώμη: Η σημαία με τη σβάστικα πάνω στο φέρετρο και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί

Οργή για τις εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα - «Ένα φρικτό σύμβολο που δεν συμβιβάζεται με τον Χριστιανισμό»

by Times Newsroom

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από μια κηδεία στην Ιταλία, όπου το φέρετρο είχε τυλιχτεί με τη σημαία των Ναζί, ενώ όσοι παραβρέθηκαν σε αυτήν χαιρετούσαν ναζιστικά έξω από εκκλησία. Η Καθολική Εκκλησία της Ρώμης χαρακτήρισε το περιστατικό «προσβλητικό και απαράδεκτο».

Φωτογραφίες και βίντεο από την κηδεία που έγινε τη Δευτέρα δημοσιεύτηκαν online και έδειχναν δεκάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους έξω από εκκλησία, την ώρα που έβγαινε από αυτήν το φέρετρο με τη σημαία με τη σβάστικα. Μάλιστα, είχαν το δεξί τους χέρι υψωμένο με τον χαρακτηριστικό τρόπο, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian.

Σε μια δήλωσή την Τρίτη, η εκκλησία της Ρώμης καταδίκασε τις εικόνες και τόνισε ότι κανένας, ούτε ο ιερέας της ενορίας, ούτε ο ιερέας που πραγματοποίησε την τελετή, δεν γνώριζε τι θα συνέβαινε έξω από την εκκλησία μετά το τέλος της λειτουργίας.

Αναφερόμενη στη σημαία, έκανε λόγο για «ένα φρικτό σύμβολο που δεν συμβιβάζεται με τον Χριστιανισμό».

«Αυτή η ιδεολογική και βίαιη εκμετάλλευση, ειδικά μετά από μια πράξη λατρείας κοντά σε έναν ιερό τόπο, παραμένει σοβαρή, προσβλητική και απαράδεκτη για την εκκλησιαστική κοινότητα της Ρώμης και για όλους τους ανθρώπους στην πόλη μας», ανέφερε.

Στη δήλωση τονίστηκε ότι ο ιερέας της ενορίας, ο αιδεσιμότατος Alessandro Zenobbi, αποστασιοποιήθηκε όπως και η εκκλησία από «κάθε λέξη, χειρονομία και σύμβολο που χρησιμοποιούνται έξω από την εκκλησία, τα οποία αποδίδονται σε εξτρεμιστικές ιδεολογίες μακριά από το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού».

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νεκρός ήταν ένας 44χρονος, πρώην μέλος της ακροδεξιάς ομάδας Forza Nuova, ο οποίος πέθανε το Σαββατοκύριακο από θρόμβωση.

Σημειώνεται πως ένα αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε έξω από μια άλλη εκκλησία της Ρώμης τον περασμένο Μάρτιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com