Ρώμη: Με τη συμμετοχή Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, θα γίνει συνάντηση αφιερωμένη στο ενεργειακό

Αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για μια ανώτατη τιμή της ενέργειας, για την αύξηση των αποθεμάτων και για «ενιαία αγορά» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από μέρους όλων των χωρών της Ένωσης, με στόχο να μειωθούν οι σχετικές τιμές.

by Times Newsroom

Θα συζητηθεί η πρόταση για μια ανώτατη τιμή της ενέργειας, για την αύξηση των αποθεμάτων και για «ενιαία αγορά» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από μέρους όλων των χωρών της Ένωσης.

Η συνάντηση που διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή στην Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός, με την συμμετοχή του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, του Πορτογάλου Αντόνιο Κόστα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης, θα είναι αφιερωμένη στο θέμα της ενέργειας σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για μια ανώτατη τιμή της ενέργειας, για την αύξηση των αποθεμάτων και για «ενιαία αγορά» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από μέρους όλων των χωρών της Ένωσης, με στόχο να μειωθούν οι σχετικές τιμές.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης πρόκειται για μια φυσική συνέχεια των όσων συζητήθηκαν στην άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των Βερσαλλιών, την περασμένη εβδομάδα, ενόψει και τις επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαρτίου. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται και συνέχεια των όσων είχαν συζητηθεί και του πνεύματος που είχε χαρακτηρίσει την Σύνοδο Κορυφής EU MED 9, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή