Ρόμπι Κολτρέιν: Πέθανε ο «γίγαντας Χάγκριντ» του Χάρι Πότερ

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν, ο οποίος έπαιξε τον καλοκάγαθο γίγαντα Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

by Times Newsroom

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν, ο οποίος έπαιξε τον καλοκάγαθο γίγαντα Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

RIGHTS MANAGED

Σε δήλωσή του, η ατζέντης του Μπελίντα Ράιτ περιέγραψε τον Κολτρέιν ως «μοναδικό ταλέντο». «Πιθανότατα περισσότερο θα τον θυμούνται τις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, σε ένα ρόλο που έφερε χαρά σε παιδιά και ενηλίκους σε όλο τον κόσμο», είπε.

Ο Ρόμπι Κολτρέιν, γεννήθηκε ως Άντονι Ρόμπερτ Μακμίλαν και πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Κολτρέιν ως φόρο τιμής στον θρύλο της jazz, Τζον Κολτρέιν. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1979 στην τηλεοπτική σειρά “Play for Today”, αλλά έγινε γνωστός στο “A Kick Up the Eighties”, μια τηλεοπτική κωμική σειρά του BBC στην οποία πρωταγωνιστούσαν επίσης η Tracey Ullman, η Miriam Margoles και ο Rik Mayall. Εμφανίστηκε επίσης στην κωμωδία “ITV Alfresco” του 1983, με τους Stephen Fry, Emma Thompson, Siobhan Redmond και Hugh Laurie.

Μέχρι το 1987 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Tutti Frutti”. Ο ηθοποιός κατέκτησε τις τηλεοπτικές οθόνες ως ιατροδικαστής ψυχολόγος Dr Edward Fitz στο τηλεοπτικό δράμα «”Cracker”, για το οποίο κέρδισε τρία συνεχόμενα βραβεία BAFTA καλύτερου ηθοποιού. Aξέχαστες είναι και οι ερμηνείες του σε ταινίες, όπως στο “Nuns On The Run”, στη “Mona Lisa” και στο “Ocean’s 12”. Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ “GoldenEye” και “The World is not Enough”. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ρόμπι Κολτρέιν ταλαιπωρούνταν από χρόνιους πόνους στα γόνατα που περνούσε ο καιρόςχειροτέρευαν.

Το συγκινητικό αντίο της Έμα Γουάτσον

Η Αγγλίδα ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια Έμα Γουάτσον που συνεργάστηκε μαζί του θέλησε να τον αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό μήνυμα. Στο Instagram story έγραψε: «Αναπαύσου εν ειρήνη, Robbie Coltrane. Ο Robbie ήταν σαν τον πιο διασκεδαστικό θείο που είχα ποτέ, όμως περισσότερο από όλα ήταν τόσο στοργικός και συμπονετικός απέναντί μου ως παιδί αλλά και ως ενήλικας. Το ταλέντο του ήταν τόσο μεγάλο, έβγαζε νόημα το ότι έπαιζε έναν γίγαντα. Θα μπορούσε να γεμίσει έναν χώρο με τη φωτεινότητά του. Robbie, αν καταφέρω να είμαι τόσο ευγενική όσο ήσουν εσύ σε ένα από τα γυρίσματα, υπόσχομαι πως θα το κάνω στο όνομα και στη μνήμη σου. Να ξέρεις πόσο πολύ σε λατρεύω και σε θαυμάζω. Θα μου λείψει η γλυκύτητά σου, τα χαϊδευτικά σου, η ζεστασιά σου, τα γέλια σου και οι αγκαλιές σου. Μας έκανες μία οικογένεια. Δεν υπήρχε καλύτερος Hagrid. Μου έδινες χαρά να είμαι η Hermione».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com